Džoni Dep ponovo u Srbiji, snima novi film

Džoni Dep ponovo u Srbiji, snima novi film

Produkcija filma o legendarnom fotografu Judžinu Smitu, koji je razotkrio trovanje živom stanovnika japanskog grada Minamata koje je prouzrokovano ispuštanjem teških metala iz hemijske fabrike kompanije “Čiso”, započeće u Japanu, pre nego što se preseli u Srbiju u januaru

Džoni Dep ponovo u Srbiji, snima novi film
Foto: Instagram

Holivudski glumac Džoni Dep glumiće slavnog ratnog fotografa Judžina Smita u predstojećem biografskom ostvarenju “Minamata”, a deo filma će biti sniman i u Srbiji, prema pisanju magazine ” Varajeti”.

Produkcija filma o legendarnom fotografu, koji je razotkrio trovanje živom stanovnika japanskog grada Minamata koje je prouzrokovano ispuštanjem teških metala iz hemijske fabrike kompanije “Čiso”, započeće u Japanu, pre nego što se preseli u Srbiju u januaru.

Endru Levitas će režirati ostvarenje po scenariju Dejvida K. Keslera, po knjizi Judžina Smita i njegove supruge Ajlin Mioko Smit – Minamata: The Story of the Poisoning of a City, and of the People Who Chose to Carry the Burden of Courage.

Judžin Smit jedan je od najvećih fotografa u istoriji, poznat po izuzetnim foto-esejima, koji su obuhvatali brojne teme, od Drugog svetskog rata, izvanrednim naporima klinike doktora Švajcera u Gabonu, preko serijala fotografija o Pitsburgu do razotkrivanja tragedija koja je zadesila japanski grad Minamoto.

Advertisements

Džoni Dep je već boravio u Srbiji. Poslednji put bio je gost festivala “Kustendorf”

Izvor: Nedeljnik