Evakuacija Si-En-En-a, bomba u kući Klintonovih, sumnjiv paket poslat Obami i Beloj Kući

Evakuacija Si-En-En-a, bomba u kući Klintonovih, sumnjiv paket poslat Obami i Beloj Kući

NjUJORK – U kući Hilari i Bila Klintona u predgrađu Njujorka danas je pronađena bomba, javlja danas AP.

Evakuacija Si-En-En-a, bomba u kući Klintonovih, sumnjiv paket poslat Obami i Beloj Kući
Pixabay

Neimenovani američki zvaničnik je rekao da je „funkcionalna eksplozivna naprava” pronađena u kući Klintonovih i da istražitelji veruju da ta naprava ima veze s napravom koja je pronađena u ponedeljak u kući milijardera Džordža Soroša, navodi američka agencija, prenosi Tanjug.

Naprava je otkrivena rano jutros u kući Klintonovih u Čapaki u Njujorku.

Policija je saopštila da pomaže FBI-ju, tajnoj službi i okružnim vlastima Vestčestera u „istrazi o sumnjivom paketu”.

Eksplozivnu napravu jutros je pronašao tehničar koji proverava poštu pristiglu za Klintonove, prenosi „Njujork tajms” pozivajući se na policijskog zvaničnika.

Isti, neimenovani zvaničnik je naveo da je ta naprava slična onoj koja je u ponedeljak pronađena u kući Soroša, a koja se takođe nalazi u severnom predgrađu Njujorka.

Paket sa eksplozivnom napravom poslat Obami i Beloj kući

VAŠINGTON – Paket identifikovan kao „potencijalna eksplozivna naprava” poslata je i bivšem američkom predsedniku Baraku Obami u Vašingtonu, javlja AP pozivajući se na tajnu službu .A Si-En-En javlja da je presretnut i sumnjiv paket koji je upućen Beloj kući, prenosi Rojters.

Pixabay

U toku evakuacija prostorija CNN-a i Tajm Vorner centra u Njujorku

NjUJORK– Nakon što su danas presretnuti sumnjivi paketi sa eksplozivnim napravama upućenim na adrese Hilari i Bila Klintona, Baraka Obame i Bele kuće, američki mediji javljaju da je u toku evakuacija prostorija Si-En-En i Tajm Vorner centra u Njujorku.

Reporter Si-En-En-a napisao je na Tviteru da se prostorije te medijske kuće evakuišu, prenosi Rojters.

Advertisements

Britanska agencija navodi, pozivajući se na Si-En-En, da je u toku evakuacija i Tajm Vorner centra, višenamenskog nebodera, navodno zbog sumnjive naprave.

Bela kuća: Podli pokušaji napada
VAŠINGTON, – Bela kuća osudila je danas slanje sumnjivih pošiljki na adrese Baraka Obame i Bila i Hilari Klinton kao „podle pokušaje napada” i „zastrašujuće činove”, upozorivši da će odgovorni biti pozvani na odgovornost.
„Tajna služba SAD i druge službe nadležne za sprovođenje zakona istražuju s tim u vezi i preduzeće sve odgovarajuće akcije kako bi zaštitile svakoga kome prete ovakve kukavice”, saopštila je portparolka Bele kuće Sara Senders, prenosi AP.
Tajna služba SAD je u međuvremenu saopštila da su njeni agenti presreli pakete koji sadrže „moguće eksplozivne naprave” upućene Hilari i Bilu Kintonu i Baraku Obami.
Izvor: Politika