Fondacija Novak Đoković finansira gradi vrtić u Stopanji

(Фото Танјуг)

Predstavnici opštine Trstenik, u prisustvu predstavnika Fondacije „Novak Đoković” i Predškolske ustanove „Biseri” iz Stopanje, obeležili su danas početak radova na rekonstrukciji ove ustanove.

Vrednost projekta iznosi 24 miliona dinara, a kada bude završen, pružiće 75 novih mesta za mališane iz ovog i okolnih naseljenih mesta.

Marko Kovačević, projektni menadžer u Fondaciji „Novak Đoković”, istakao je da je osnovna želja Fondacije da ovom donacijom omogući da što već broj dece u ovoj lokalnoj zajednici stekne uslove za predškolsko obrazovanje.

„Čak 657 mališana koji žive na teritoriji Trstenika, nažalost nema mogućnost da pohađa vrtić i zato u ovoj lokalnoj zajednici postoji velika potreba za proširenjem kapaciteta predškolske ustanove. Ukupna kvadratura novog objekta iznosiće približno 280 kvadratnih metara, tako da ce rekonstrukcija ovog vrtica omogućiti da 75 mališana boravi i odrasta u najboljim uslovima”, kazao je Kovačević.

Ukupna vrednost donacije Fondacije „Novak Đoković” iznosi 12 miliona dinara, od kojih će 10 miliona biti namenjeno za izvođenje svih neophodnih radova, dok će preostalih dva miliona biti upotrebljeno za opremanje novog vrtića.

Predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić izrazio je veliku zahvalnost Fondaciji i njenim osnivačima.

Advertisements

„Izgradnjom ovog objekta poboljšavaju se uslovi za kvalitetan rani razvoj i odrastanje dece kao i doprinos ostvarivanju naše težnje da izjednačimo uslove odrastanja i učenja na celoj teritoriji Trstenika, a naročito u sredinama koje imaju problem sa demografijom. Želimo da izrazimo zahvalnost i ponos, zbog svega što su Novak i Jelena Đoković i Fondacija učinili za našu državu, i što će u narednom periodu učiniti za Trstenik, a nama će to biti dodatni motiv da nastavimo ulaganja u stvaranje boljih uslova za najmlađe generacije”, istakao je Ćrić prenosi Tanjug.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *