Generalni sekretar NATO doputovao u višednevnu posetu Srbiji

Generalni sekretar NATO doputovao u višednevnu posetu Srbiji

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg doputovao je danas u višednevnu posetu Srbiji tokom koje će, kako je ranije najavljeno, učestvovati na Beogradskom bezbednosnom forumu i prisustvovati otvaranju vežbe spasavanja u vanrednim situacijama “Srbija 2018”, čiji su koorganizatori MUP Srbije i Evroatlantski koordinacioni centar za vanredne situacije (EADRCC), specijalizovana agencija NATO.

Generalni sekretar NATO doputovao u višednevnu posetu Srbiji
Beta

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Srbije, Stoltenberga su na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” dočekali ministar odbrane Aleksandar Vulin, ambasador Srbije pri misiji NATO u Briselu Miomir Udovički i šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu brigadni general Ćezare Marineli.

NATO je ranije saopštio da će Stoltenberg tokom posete Beogradu razgovarati sa predsednikom i premijerkom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić.

Stoltenberg i Vučić će 8. oktobra prisustvovati otvaranju vežbe spasavanja u vanrednim situacijama “Srbija 2018”, čiji su koorganizatori Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Evroatlantski koordinacioni centar za vanredne situacije (EADRCC), specijalizovana agencija NATO.

Advertisements

Istog dana će u beogradskom hotelu “Hajat” učestvovati na Beogradskom bezbednosnom forumu koga organizuju Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE), Beogradski centar za bezbednosnu politiku i Evropski pokret u Srbiji.

Beta