Govedarica: Ne priznajem rezultate

Govedarica: Ne priznajem rezultate

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) i jedan od kandidata za predsednika RS na opštim izborima u BiH Vukota Govedarica izjavio je da ne priznaje izborne rezultate i da traži ručno prebrojavanje glasova u svim mestima, i gde je pobedio i gde je izgubio.

Govedarica: Ne priznajem rezultate
Foto: Screenshot

Govedarica se nada da druge političke organizacije neće imati ništa protiv, prenosi portal Vijesti.ba.

„Ukoliko dođemo do prave istine, ja ću na stranačkim organima ispitati svoje poverenje, tako da će o tome odlučivati Srpska demokratska stranka“, rekao je Govedarica.

On je naveo da je na 87,23 obrađenih biračkih mesta veoma dramatična situacija i da se oko 41.000 glasova nalazi na nevažećim listićima.

“U ovakvom odnosu snaga, ti listići mogu da utiču na rezultat i mi ćemo uputiti ozbiljne prigovore CIK“, rekao je on.

Ovi izbori za mene nisu završeni dok se ne prebroje svi listići, i to ručno. Tražimo i uvid u brojanje, naročito u velikim mestima i gradovima, rekao je Govedarica i naglasio da su izbori protekli u nedemokratskoj atmosferi.

On je dodao da traži ponovno brojanje glasačkih listića na svim biračkim mestima, i gde je pobedio i gde je izgubio.

“Želimo da vidimo da li su ti glasački listići išli na štetu meni kao kandidatu. Imam razloga i osnova da sumnjam u izborne rezultate”, istakao je Govedarica.

Sada, kako je istakao, imate priliku da vidite da se nije desio nikakav krvavi dan, niti obojena revolucija.

Advertisements

„Nema unitrašnjih neprijatelja u RS i sada se vidi da je cilj svih najava vladajućih struktura bio da sruše kredibilitet pojedinih partija, rekao je Govedarica.

Izvor: Danas