“Gruevski će biti izručen Makedoniji i odslužiće kaznu”

“Gruevski će biti izručen Makedoniji i odslužiće kaznu”

Natpisi o tome da je Nikoli Gruevskom odobren azil su lažni, on će biti izručen Makedoniji i odslužiće zatvorsku kaznu.

"Gruevski će biti izručen Makedoniji i odslužiće kaznu"
Foto: Wikipedia

To je izjavio portparol makedonske vlade Mile Bošnjakovski na današnjoj pres konferenciji.

On je dodao da makedonska vlada očekuje da od vlasti u Mađarskoj da opozovu odluku o azilu i da će Gruevski biti izručen.

“Postupak za ekstradiciju je započet, dokumentacija je poslata vlastima u Mađarskoj i to je poseban postupak u odnosu na postupak za azil”, rekao je Bošnjakovski, a prenosi makedonska televizija Telma.

On podseća da je Mađarska članica Evropske unije i NATO i da u svim postupcima za ekstradiciju između Makedonije i Mađarske koji su do sada postojali ni u jednom trenutku nije ukazano na određene nepravilnostu u radu sudskih postupaka u Makedoniji.

Bošnjakovski nije komentarisao izjavu srpskog predsednika o kretanju Gruevskog odnosno da je propust u tome što nije postojala međunarodna poternica u tom trenutku i da je Gruevski mogao legalno da prelazi granice.

Advertisements

Portparol makedonske vlade nije hteo da komentariše ni hapšenje bivšeg direktora Službe bezbednosti u Makedoniji Saše Mijalkova ni da li su zaista postojala operativna saznanja o njegovom potencijalnom bekstvu, navodeći da vlada nikada ne komentariše aktivnosti koje su povezane sa sudskom vlašću.

Izvor: b92