Gužve na benzinskim pumpama? Vlada tvrdi da goriva ima i da neko širi paniku…

Vlada Srbije je, povodom informacija koje kruže društvenim mrežama, saopštila da Srbija apsolutno nema nikakvog problema sa snabdevanjem naftnim derivatima.

EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

 

“Svega ima u dovoljnjim količinama, pa i goriva, tako da neko namerno širi paniku”, saopštila je Vlada Srbije.

Građani su juče prijavljivali veće gužve u nekoliko drugih gradova u Srbiji. Ispred NIS-ove pumpe u Novom Sadu, u Bulevaru cara Lazara, u četvrtak uveče bio je ogroman red. Televizija N1 je prenela da su neuobičajene gužve viđene i u Beogradu. A gužve su uočene i u Čačku.

Advertisements

Vlada Srbije nedavno je uvela ograničene cene dizela i benzina, tako da je cena za evro dizel 179 dinara za litar, a 171 dinar za litar premijum BMB 95. Kako se navodi, članovi vlade usvojili su Uredbu o ograničenju visine cena naftnih derivata kako bi se sprečio veći poremećaj i očuvao životni standard stanovništva, s obzirom na to da je u prethodnom periodu zabeležen rast cena ovih derivata, a što je direktno uticalo na povećanje cena svih drugih roba i usluga.

Takođe, gužve na benzinskim stanicama su zabeležene i u nekim gradovima zemalja regiona. Na benzinskim pumpama u Sarajevu takođe je bilo zastoja na benzinskim pumpma. Dok građani strahuju da će cena goriva, zbog krize u Ukrajini, skočiti, ministar trgovine izjavio je da poskupljenja mogu biti u trenutnom proseku. Panika i gužve zbog potencijalne nestašice goriva je i u Severnoj Makedoniji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *