I ove godine dva badnjaka u Crnoj Gori

I ove godine dva badnjaka u Crnoj Gori

U Crnoj Gori su i uoči ovogodišnjeg Božića paljena dva badnjaka – kanonski nepriznte Cnogorske pravoslavne crkve (CPC) i Mitropolije crnogorsko-primorske, javljaju crnogorski mediji.

Vjernici Mitropolije crnogorsko – primorske (MCP) tradicionalno su nalagali badnjake ispred Cetinjskog manastira, a osveštao ih je mitropolit Amfilohije, prenosi RTCG.

Mitropolit Amfilohije poručio je da je to sveto mesto „vekovima svedočanstvo bogoljublja i bratoljublja“, i da će „tako biti do kraja sveta i veka“. „Blagoslov svima vama celom našem kraljevskom gradu Cetinju, svim Cetinjanima, svim Crnogorcima, celom našem narodu, svim zemaljskim narodima, blagoslov i ta božanska ljubav da se izlije u svako ljudsko srce“, rekao je Amfilohije. Mitropolit crnogorsko- primorski rekao je da su „Crkvi Božjoj prizvani svi“ i poručio da „crkva ne deli narode“.

Vernici Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) badnjake su danas, kako prenosi RTCG, naložili ispred Dvora kralja Nikole na Cetnju, a mitropolit Mihailo čestitao je predstojeći Božić, poručujući vernicima da bez CPC nema ni države Crne Gore. „Zajedno da slavimo u našoj svetoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Neka živi večno Crna Gora i Crnogorska pravoslavna crkva bez koje nema države Crne Gore“, rekao je mitropolit Mihailo.

Izvor: Danas