Inicijativa žena Srbije: Maja Pavlović 10 dana štrajkuje glađu

Inicijativa žena Srbije opominje da Maja Pavlović, direktorka i vlasnica Tv kanala 9 već 10 dana štrajkuje glađu, tražeći samo jedno – poštovanje zakona i pravo svakog građanina na pravično suđenje.

„Maja Pavlović se na ovaj radikalni korak odlučila po treći put, jer su joj bila data lažna obećanja da će se zakon primeniti, da će biti donete presude u postupcima u kojima traži zaštitu svojih prava. Lažno obećanje joj je dao onaj, ko je bio u obavezi da spreči povredu prava, a kada je pravo već povređeno da otkloni štetu – država“, navodi se u saopštenju Inicijative.

Ugrožavanjem svog života, kako ističu u saopštenju, Maja Pavlović treći put daje šansu državi da demantuje tvrdnje da insititucije ne postoje.

„Ona je simbol svih ugroženih i poniženih građana Srbije, za koje je zakon samo mrtvo slovo na papiru. Maja Pavlović nije preduzetnik, kako su pokušali da je predstave pojedini predstavnici vlasti, koji štiti svoj ekonomski interes, već građanka Srbije koja zahteva ono što svakome od nas pripada“, naglašavaju iz Inicijative.

Advertisements

Inicijativa žena Srbije podseća državu da su pred Ustavom i zakonom svi jednaki i da svako ima pravo na jednaku zakonsku zaštitu, bez diskriminacije i da su svi organi vlasti dužni da obezbede svim građanima da što lakše zaštite i ostvare svoja prava, bez odugovlačenja i sa što manje štete za građane, ukoliko to nije štetno za državu.

„Pošto organi vlasti Republike Srbije zanemaruju prava Maje Pavlović i ne preduzimaju ono na šta su obavezni, možemo zaključiti da nisu baš svi jednaki pred Ustavom i zakonom i da svi koji se usude da se bore za svoja prava predstavljaju opasnost za ovakve predstavnike organa vlasti Repubike Srbije i njihove interese“, ističe se u ovom saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *