UHAPŠENA KATICA JANEVA: Tužilaštvo traži pritvor za makedonsku specijalnu tužiteljku zbog AFERE REKET, pretresaju joj kancelariju i kuću! Privedena i dva političara

Policija je danas u Skoplju uhapsila specijalnu tužiteljku Katicu Janevu po nalogu Tužilaštva Severne Makedonije za organizovani kriminal.

Advertisements

Kako se navodi, Tužilaštvo za organizovani kriminal je zatražilo pritvor za Janevu.

Kako je rekao tužilac Ljubomir Jovevski, radi se o krivičnom delu i ne treba ga politizovati.

Na pitanje gde je novac, rekao je: “To je osetljivo pitanje, ne mogu da vam dam više detalja”.

Kako se tvrdi, Janeva je zloupotrebila službeni položaj i tako stekla oko 5.000 evra, odnosno, od biznismena Jordana Kamčeva je dobila nameštaj te vrednosti.

Policija je pre podne blokirala ulicu u kojoj je kuća Janeve i pretresla je, a Janeva je odvedena u Specijalno tužilaštvo kojim formalno rukovodi.

Policija je pretresla i njenu kancelariju i oduzela joj kompjuter. Privedena su i dva političara koji su povezani sa slučajem Reket, ali za sada njihova imena nisu otkrivena.

U slučaju “Reket” za sada su optuženi samo makedonski šoumen Bojan Jovanovski – Boki 13 i Zoran Milevski, koji su od skopskog biznismena Jordana Kamčeva iznudili više od milion evra u zamenu za oslobađanje iz pritvora.

Inače, rešenje za oslobađanje Kamčeva iz pritvora je morala da odobri upravo šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katica Janeva.

U prisluškivanim razgovorima između Bokija 13 i Kamčeva koje je objavio italijanski list “La Veritas”, čuje se i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rekavši mu “da ne brine i da će sve biti ok”.

Janeva je juče, nakon ispitivanja u skopskom tužilaštvu, rekla da ne oseća krivicu, te da će tok postupka pokazati da ona nije umešana.

Izvor: Kurir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *