ISTEKLO VREME ZA PREDAJU, OGLASIO SE KADIROV: “Danas ćemo u potpunosti preuzeti Azovstalj”

Lider ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov tvrdi da će ruske snage danas u potpunosti preuzeti čeličanu Azovstalj koja je uporište ukrajinskih branioca u opkoljenoj luci Marijupolj.

– Danas ćemo uz pomoć Svemogućeg u potpunosti preuzeti Azovstalj – saopštio je Kadirov u audio poruci na svom Telegram kanalu, prenosi Rojters.

Rusija je ranije pozvala ukrajinske snage i strane borce koji se skrivaju u fabrici Azovstalj da polože oružje do podneva po moskovskom vremenu ako žele da žive, navodi britanska agencija.

– Obraćamo se svim vojnicima Oružanih snaga Ukrajine i stranim plaćenicima – pri ciničnom odnosu kijevskih vlasti sve vas čeka nezavidna sudbina. Nemojte da ispitujete svoju sudbinu, već donesite jedinu pravilnu odluku za prekid vatre i predate se već sada, gde god da su vas vaši ‘pokrovitelji’ naterali da ratujete za ideju nacizma – navelo je rusko ministarstvo.

Advertisements

Dalje se u saopštenju navodi da Ruska Federacija garantuje svakome ko položi oružje i preda se život i poštovanje svih normi Ženevske konvencije o ponašanju prema ratnim zarobljenicima, kao što je bio slučaj da ukrajinskim vojnicima koji su se ranije predali u Marijupolju.

Rusija tvrdi da su u “Azovstalju” pripadnici ukrajinskih nacionalističkih bataljona i strani plaćenici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *