Istraga o smrti manekenke koja je svedočila o Berluskonijevim žurkama

Istraga o smrti manekenke koja je svedočila o Berluskonijevim žurkama

Italijanski tužioci otvorili su istragu o smrti marokanske manekenke koja je svedočila u jednoj od istraga vezanih za “bunga bunga” žurke bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

Iman Fadil, 34-godišnja manekenka, umrla je 1. marta u bolnici u Milanu gde je bila na lečenju od 29. januara i pokazivala simptome trovanja, rekao je milanski tužilac Frančesko Greko, prenosi italijanska novinska agencija Ansa.

Istraga o smrti manekenke koja je svedočila o Berluskonijevim žurkama
Foto: OLIVIER MORIN / AFP

Fadil je 2012. rekla novinarima da strahuje za svoju bezbednost posle izjave tužiocima koji su ispitivali moguće uticaje na svedoke i mogućnost da joj je ponudjen novac u zamenu za ćutanje o tome šta se dogadjalo na tim žurkama.

Berluskonija je najviši italijanski sud 2015. oslobodio optužbi da je platio za seks sa maloletnicom.

Foto: REUTERS/Max Rossi/File Photo

Greko je izrazio žaljenje, prema agenciji Ansa, što bolnica Humanitas nije prijavila pritužbe manekenke Iman ili simptome koji su ličili na trovanje dok je bila na lečenju.

On je rekao da su tužioci obavešteni o njenoj smrti tek kada je prijavio advokat manekenke.

Bolnica Humanitas je navela u saopštenju da je priložila rezultate toksikoloških nalaza tužiocima kada su završeni 6. marta, prenela je Ansa.

Italijanska agencija je navela, pozivajući se na neimenovane zvaničnike, da su testovi ukazivali na “mešavinu radioaktivnih supstanci”.

Advertisements

Još se čeka na rezultate obdukcije.

Izvor: N1