Izveštaj o aktuelnostima u Republici Srpskoj

Korona virus je, čini se, jedino o čemu se govori zadnjih mesec dana, kako u Republici Srbiji tako i u Republici Srpskoj. Od gospodina Velisava Vukovića, predsednika udruženja građana ”Slobodna Srpska” koji ove dane provodi u Vlasenici dobili smo izveštaj stanja stvari.

Velisav Vuković

-Stanje je ozbiljno ali nije alarmantno. Poštujemo mere nadležnih institucija i vodimo računa o našem i zdravlju naših bližnjih. Svaki život nam mnogo znači i vrlo je važno da iz ove bitke Republika Srpska izađe kao pobjednik. Jutros su potvrđena dva smrtna slučaja od virusa korona u našem entitetu a danas je preminuo i stariji muškarac u Bijeljini. Do sada je preminulo ukupno deset ooba, a zaražene su 304 osobe.

-Moram da pohvalim građane Republike Srpske kao i moje komšije, u mojoj Vlasenici koji se striktno pridržavaju svega propisanog. Ovakva situacija je u mnogome doprinela da naši mladi spoznaju koliko je važno imati gdje se vratiti i koliko je zapravo zdravo i važno očuvati naša seoska domaćinstva. Svakako se nadam da ćemo posle svega ovoga izaći mudriji i daleko jači. Živjela Republika Srpska, živjela Srbija.

Advertisements

Velisav Vuković, predsednik udruženja građana ”Slobodna Srpska”

Izvor: Balkanska

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *