Jasno i glasno: Ne prisvajajte protest, on ne služi za promociju odabranih pojedinaca!

Jasno i glasno: Ne prisvajajte protest, on ne služi za promociju odabranih pojedinaca!

Saopštenje pokreta Jasno i glasno o dešavanjima vezanim za proteste “1 od 5 miliona”, prisvajanju protesta i zloupotrebi slogana, prenosimo vam u celosti. 

Saopštenje Pokreta o daljem delovanju u protestima

Obzirom na okolnosti vezane za koordinaciju i organizaciju protesta od strane Bg centrale  i zloupotrebu slogana građana Srbije #1od5miliona u cilju registracije udruženja istoimenog naziva i političkog delovanja, Pokret Jasno i glasno nastupa nadalje pod sloganom #niKurtaniMurta i transparentom te sadržine, kurtoazijom autora originalnog slogana protesta. Niti se u ovom sloganu nalazimo, niti to treba da čini bilo koji častan čovek bilo koje opcije. Slogan se tiče onog protiv čega se borimo: smenjivanja jedne loše vlasti drugom lošom vlašću.

Naš nastup pod novim sloganom trajaće dok Bg organizatori ne prestanu sa prisvajanjem protesta, odjave udruženje koje su osnovali ili mu promene naziv. Protest nije polje promocije odabranih pojedinaca, promocije odabranih političkih opcija, nuđenja političkih programa kao eksluzivnih i jedino legitimnih rešenja i uključivanja građanja u organizacije mimo njihove volje. Koordinacija nikad ne sme biti eufemizam za autokratiju, nametanja i zloupotrebe.

Protest ne čine organizatori-ni beogradski ni požarevački, mi smo tu isključivo da obezbedimo osnovnu koordinaciju i logistiku, kao i medijsku promociju. Protest pripada  građanima i u centru treba da budu-opšti interes države i građana, smena aktuelnog režima i, najvažnije od svega, reforma Sistema u celini.

Protest neće stati, a Pokret će marširati dalje sa svojim sugrađanima i ravnopravno sa njima.

Jasno i glasno: Ne prisvajajte protest, on ne služi za promociju odabranih pojedinaca!

Izvor: JASNO I GLASNO 012