Jorgovankina krava muzara – Srbija

Jorgovankina krava muzara – Srbija

Demokratska stranka pozvala je danas Agenciju za borbu protiv korupcije da ispita prihode i tokove novca guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković.

Pixabay

DS je pozvala Jorgovanku Tabaković da podnese ostavku zajedno sa, kako navode, “svim članovima mnogobrojne porodice na državnim jaslama i vrati nekretnine i novac u budžet, uključujući i tri debele kartice kojima bahato maše gladnom narodu”.

U saopštenju DS se navodi da su Jorgovanku Tabaković građani Srbije do sada platili blizu 30 miliona dinara za funkciju guvernera koju obavlja šest godina.

“Guvernerki smo kupili i ar ipo stana u centru Novog Sada, sa zateznim kamatama jer celih 12 godina nije plaćala rate kredita za stan. Platili smo i kamate za docnju neodgovorne guvernerke. Jorgovankinu sestru plaćamo kao sudiju, ćerku kao direktorku RFZO, zeta kao diplomatu u Rimu, sina kao rukovodioca u Razvojnom fondu Vojvodine, drugog zeta kao stečajnog upravnika Razvojne banke u stečaju”, navode iz DS.

Oni je okrivljuju za nezakonite radnje, nepotizam i bahatost ali i nerad napominjući da je Tabaković jedina guvernerka u regionu koja nije pomogla građanima zaduženim u švajcarcima.

“Dok izvršitelji izbacuju porodice na ulicu, Jorgovanka nam drži predavanja o ekonomskom patriotizmu i kroji Zakon po kojem svi građani Srbije moraju koristiti Dina kartice. Obavezu izdavanja nametnula je i svim bankama, dok se po pitanju kredita u švajcarskim francima slepo držala nemešanja u slobodno bankarsko tržište”, navode iz DS.

Kako su dodali, zamisao Dina kartice nije boljitak građanima, ni državi, već “punjenje džepova dinastiji (premijerke Ane) Brnabić, jer premijerkin brat ima firmu upravo za kartice”.

Advertisements

Iz DS su u saopštenju kritikovali Jorgovanku Tabaković i zbog kupovine stana u Rimu za preko dvadeset miliona dinara

Beta