Jovanović (RP): Još su kod Kneza Miloša kuća i okućnica bile svetinja, zato ODMAH tačka na pljačku izvršitelja

Iz velikog intervjua, koji smo radili u više navrata sa Bobanom Jovanovićem, predstavnikom izborne liste RP – REALNA POLITIKA, i koji ćemo objaviti u narednim danima, izdvajamo deo u kome se Jovanović osvrnuo na rad privatnih izvršitelja.

– „Danas, kada se običan čovek susreće sa silnim problemima i to najviše problemima vezanim za goli opstanak, privatni izvršitelji su ta kap koja prelije času i natera tog istog običnog čoveka da spakuje kofere i krene put granice u potragu za nekim boljim životom ili da padne u očaj, depresiju, odavanju porocima… Nije mali broj slučaja rasturanja porodica i čak samoubistva, sve zbog beznađa u kojem se taj mali, obični čovek nađe. Još je Miloš Obrenović 1836. ukazom zabranjivao da se seljaku oduzmu dom i sredstva za rad na ime duga, a danas to deluje nezamislivo, čak i političarima, ovim lažnim levičarima koji zagovaraju ideje socijalne pravde”, ističe Jovanović.

– “U selima na kuću, baštinu, dva vola i kravu niko se zadužiti ne može, niti će se intabulacija na rečena dobra učinjena i pred kakvim sudom za pravilnu priznati, da bi takvim načinom bezpomoćne žene i djeca, po upropaštćeniju svega imjenija krov barem nad glavom imala…”, citira predstavnik liste RP.

Jovanović (RP): Još su kod Kneza Miloša kuća i okućnica bile svetinja, zato ODMAH tačka na pljačku izvršitelja

Boban Jovanović

Jovanović nastavlja:

– “Ovakav propis o zabrani uzimanja kuće i sredstava za rad je u MIloševo vreme čuvao dužnike od gladi, a danas je to nezamislivo za sve stranke u srpskom parlamentu i za raznorazne prevarantske analitičare, ekonomiste i zagovornike slobodnog tržišta. Danas oni koji govore da štite narod, radničku klasu i siromašne, zagovaraju najsuroviji kapitalizam dok izbacuju ljude na ulicu a izvšitelji im oduzimaju i dom i imovinu. O tome kolika je kriminalna povezanost između sudstva i izvršitelja svima je poznato a zašto na to ne reaguje Tužilaštvo za organizovani kriminal, RP će ispitati posle ovih izbora kad dobije šansu za to.”

– “RP nudi rešenja za dužnike i za sputavanje divljanja javnih izvršitelja”, naglašava Jovanović i navodi da bi neka od rešenja bila da se “rešenja o izvršenju dostavljaju isključivo lično izvršnom dužniku, a ne preko oglasne table suda, niti po tehničkom uputstvu Pošte.”

Jovanović (RP): Još su kod Kneza Miloša kuća i okućnica bile svetinja, zato ODMAH tačka na pljačku izvršitelja

Advertisements

Boban Jovanović

Dalje nastavlja Boban Jovanović da iznosi neke od detalja iz predloga o radu javnih izvršitelja:

“Žalba i prigovor odlažu izvršenje, zatim, javni izvršitelj odgovara svojom imovinom za štetu koju prouzrokuje izvršnom dužniku. Predlažemo hitne izmene Zakona o izvršenju i obezbeđenju i posebno donošenje Zakona o zaštiti prezaduženih, koji bi uveo institut stečaja nad imovinom fizičkih lica, tzv. lični bankrot i izuzeo iz izvršenja porodični dom, neophodna sredstva za život i minimalnu zaradu a do donošenja, Zakona hitno Uredbom Vlade Srbije zaustaviti i odložiti izvršenja za porodice sa decom i siromašne. Naravno, obavezno preispitati sva dosadašnja izvršenja i isplatiti pravičnu nadoknadu svima onima koji su kriminalnim radnjama i trikovima izvršitelja oštećeni.“

Izvor: Politicki.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *