Jovanović: Srbija je jedina država u Evropi koja je na crnoj listi zbog pranja novca

Jovanović: Srbija je jedina država u Evropi koja je na crnoj listi zbog pranja novca

Donošenje Zakona o poreklu imovine prioritet je za Savez za Srbiju, izjavio je danas potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

On je u saopštenju naveo da je promena režima preduslov za usvajanje zakona, obzirom da je predsednik Aleksandar Vučić garantovao da će se naći u skupštinskoj proceduri još u junu 2013. godine.

Jovanović je rekao da će se zakon primenjivati na sve slučajeve u poslednjih 25 godina, na sve koji su neosnovano stekli imovinu.

Screenshot

“Najnovije otkriće o dve vile u vrednosti od više od četiri miliona evra u vlasništvu bivšeg direktora državne kompanije Elektromreža Srbije, mora da posluži kao poslednja opomena da je ovaj zakon trebalo odavno doneti”, ocenio je on.

Dodao je da je Srbija jedina zemlja u Evropi u kojoj ministar “kupuje stan za keš odbijajući da objasni poreklo novca, dok drugi ima 45 bankovnih računa u inostranstvu”.

Advertisements

“Ovakva praksa je dovela do toga da Srbija bude jedina država u Evropi koja je na crnoj listi relevantnih međunarodnih organizacija zbog pranja novca, što odvraća ozbiljne strane investitore i cementira kriminal i bedu u našoj zemlji”, rekao je Jovanović.

Jovanović: Srbija je jedina država u Evropi koja je na crnoj listi zbog pranja novca,

Beta