Komšić: Ja tu logiku ne mogu da ispratim… onaj se slika ispred vojske a vojsku nije služio

Komšić: Ja tu logiku ne mogu da ispratim… onaj se slika ispred vojske a vojsku nije služio

Oglasio se Željko Komšić posle reakcija na njegov intervju za Telegraf.rs: Ne provociram, samo tražim da nas poštuju

Komšić: Ja tu logiku ne mogu da ispratim... onaj se slika ispred vojske a vojsku nije služio
Agencije

Član Predsedništva BiH iz redova hrvatskog naroda Željko Komšić kaže da ne vidi nikakvu pretnju u izjavama koje je nedavno dao za “Telegraf.rs” a koje se tiču granica BiH prema Srbiji i Hrvatskoj i dodaje da ne razume reakcije koje su usledile.

Na pitanje novinara N1 BiH da li su srpski zvaničnici imali osnova da shvate kao pretnju njegovu izjavu o tome da je granica BiH i Srbije na Drini i da to treba poštovati i da li je trebalo da bude oprezniji, Komšić je rekao:

“Ako vi vidite neku pretnju onda ja imam problem. Samo sam rekao – poštujte granice BiH i sve će biti u redu. Kako biti oprezan? Šta je u tome sporno?”

Na opasku novinarke da je šef srpske diplomatije Ivica Dačić na to odgovorio: “Treba samo još da se plašimo velike Bosne i Hercegovine”, Komšić uzvraća pitanjem – ko je pomenuo veliku Bosnu, i kaže da ne razume tu reakciju.

– Kažeš naše granice su tu, poštujte granicu i sve je u redu i odmah ide frka … onaj se slika ispred vojske a vojsku nije služio. U čemu je problem tu, ja tu logiku ne mogu da ispratim. Nekad stojim i začuđen se pitam, šta je ljudima, jesu li u redu. Kažes ovo je naša zemlja i to je problem? Pa ako je problem, neka bude i biće problem. Ja mogu sa problemom da živim i da se nosim – kaže on.

Advertisements

Na pitanje da li je imao nameru da ovim izjavama prema Srbiji i Hrvatskoj, provocira, kratko je odgovorio “Nisam.”

Izvor: Telegraf