Komšić: “Ne treba da mi Beograd i Zagreb govore kakvi su Dodik i Čović”

Komšić: “Ne treba da mi Beograd i Zagreb govore kakvi su Dodik i Čović”

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne treba da mu objašnjava kakav je Milorad Dodik.23

On je dodao da niti iko iz Zagreba treba da mu objašnjava kakvi su Dragan Čović i Bakir Izetbegović.

Komšić je to rekao u Ljubljani, gde je učestvovao na skupu “Budućnost Bosne i Hercegovine: Kako ubrzati integracije EU i NATO?” u organizaciji Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije i poručio susednim zemljama da odustanu od podele BiH i puste njene građane da sami regulišu svoje odnose.

“Ne treba meni Vučić da objašnjava kakav je Milorad Dodik. Dodik i ja se znamo bolje nego što će nas ikad poznavati Vučić. Niti treba da mi pojašnjava bilo ko iz Zagreba, da mi objašnjavaju kakav je Dragan Čović, kakav je Bakir Izetbegović. Šta hoće zvanični Zagreb i zvanični Beograd? Ja se nadam da hoće prijateljstvo”, rekao je Komšić, prenosi regionalna TV N1.

“Ja mogu svašta da podnesem, ja ću svašta da podnesem u ime BiH i u ime BiH ću njima da pružim ruku. To je poruka koju možemo poslati susedima”, rekao je Komšić.

Komšić je kazao da BiH nikada neće nestati.

“BiH će uvek opstati, uvek je imala snage i mudrosti. U BiH narodi nisu neprijatelji jedni drugima. Rat nam je došao od suseda, vođen od strane naših suseda. Ne možete ništa BiH. Rekao sam, sjašite nam s vrata, može se i drugačije reći, molim vas prestanite da nam pomažete”, rekao je Komšić.

Izvor: B92