Milica Dupont

Konzervativna stranka: Matica i dijaspora su leva i desna strana jednog srca i zajedno moramo stati na put nacionalnom genocidu koji je u toku

Konzervativna stranka: Matica i dijaspora su leva i desna strana jednog srca i zajedno moramo stati na put nacionalnom genocidu koji je u toku

Milica Dupont, potpredsednica Konzervativne stranke za dijasporu, obavestila je u svom saopštenju naše građane koji žive van matice Srbije, da će centar Konzervativne stranke za dijasporu u Evropskoj Uniji, sa sedištem u Luksemburgu biti operativan krajem meseca marta.

Saopštenje prenosimo u celosti.

Konzervativna stranka: Matica i dijaspora su leva i desna strana jednog srca i zajedno moramo stati na put nacionalnom genocidu koji je u toku

Samo radom, jakom voljom i odlučnošću se ide napred. Konzervativna stranka ide napred. Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da će centar Konzervativne stranke za dijasporu u Evropskoj Uniji, sa sedištem u Luksemburgu biti operativan krajem meseca marta.

Cilj naseg delovanja na evropskom nivou je upravo davanje mogućnosti našim ljudima u dijaspori da se ne samo ponovo čvršće povežu sa maticom, kroz priključivanje pokretu, već i da zajedničkim snagama stanemo na put nacionalnom genocidu koji je u toku.

Konzervativizam nije ideologija, nije dogma, to je način življenja.

Način življenja, između ostalog, po kojem sloboda ide uvek uz odgovornost.

Svi oni koji osećaju Srbiju kao svoju maticu bilo da žive u zemlji bilo da žive u rasejanju imaju ne samo urođen poriv da čuvaju tu iskru koja ih veže za svoje korene već i odgovornost kada se radi o našem opstanku kao nacije.
Nasa dijaspora je brojna i slojevita ali je neistina da naša nacija pati od fenomena bele kuge, Srbi se rađaju svakodnevno svuda po svetu. Suština problema je činjenica da 40 godina unazad sve dosadašnje vlasti u lokalu sistematski rade na otuđivanju sopstvenog naroda.

List hrasta koji je naš logo, nije samo lepa metafora, već jedna od linija vodilja našeg delovanja. Jedan od naših ciljeva je upravo okupiti svoje, sacuvati svoje, ma gde bili, i kroz tu sinergiju postizati rezultate u konkretnim političkim i zakonskim promenama koje su nam preko potrebne bez obzira da li živimo u Srbiji ili van nje.

Zato pozivam sve Vas koji ste se prepoznali u konzervatizmu, koji nas pratite, koji ste se priključili pokretu, ali i one koji još uvek oklevaju da podelite ovu novost sa svojima u dijaspori, jer gotovo svako od nas, na žalost, ima nekog dragog svog negde u tuđini.

Koristim priliku takođe da Vas još jednom uputim na naš program, na sajtu www.konzervativnastranka.rs na kojem ćete naći sve informacije vezane za naše delovanje, konkretno za dijasporu, predloge zakonskih izmena, pitanje državljanstva, glasačkog prava, uprošćavanju administrativnih procedura, prava za dijasporu da bude reprezentovana u parlamentu itd.

Advertisements

Na našem sajtu, kao i na stranici, krajem marta naćićete sve neophodne informacije po pitanju naših aktivnosti na evropskom nivou, pristupnice, moguće nacine podrške i ostala korisna obaveštenja.

Naš moto je iz sećanja u budućnost, sećanje nas vraća na našu staru mudru izreku “Boj ne bije ljuto oružje već boj bije srce u junaka”, matica i dijaspora su leva i desna strana jednog srca!

Advertisements

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds