Kosovski tužilac: Policija utvrđuje ulogu Radoičića u ubistvu Olivera Ivanovića

Kosovski tužilac: Policija utvrđuje ulogu Radoičića u ubistvu Olivera Ivanovića

Policija Kosova u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom radi na utvrđivanju uloge Milana Radoičića u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, kaže za Insajder Sile Hodža, specijalni kosovski tužilac.

Kosovski tužilac: Policija utvrđuje ulogu Radoičića u ubistvu Olivera Ivanovića
Foto: N1

On navodi da zbog istražne faze u kojoj se nalazi ovaj slučaj Tužilaštvo još ne može da objavi dokaze o umešanosti Radoičića u ubistvo nekadašnjeg lidera Građanske inicijative SDP.

“Kancelarija Specijalnog tužilaštva Kosova radi na bazi primenjivih zakona skupljajući dokaze i činjenice za svaki slučaj na kojem radi”, navodi Hodža za Insajder.

Podsetimo, predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je na godišnjoj konferenciji za novinare da se glavni osumnjičeni za ubistvo predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića “nalaze u Beogradu”.

Tači nije imenovao na koje osumnjičene misli, međutim, podsećamo da je nedavno utočište upravo u Beogradu pronašao Milan Radoičić. On je u novembru izbegao hapšenje u Severnom delu Kosovske Mitrovice, osumnjičenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović ubijen je pre skoro godinu dana, a do danas nema zvaničnih informacija o tome ko je nalogodavac niti izvršilac ubistva.

Dok politički predstavnici Beograda i Prištine iznose ozbiljne optužbe, nema konkretnih informacija iz istraga koje vode iz tužilaštava u Beogradu i Prištini.

Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM nedavno je u emisiji Insajder debata izjavio da podaci u okviru istrage srpskih institucija o ubistvu Olivera Ivanovića “nedvosmisleno vode na albansku stranu”.

Njegove navode Hodža nije želeo da komentariše. “Ne bavimo se izjavama političara, koji daju različite izjave koje se tiču rada Tužilaštva”, kaže Hodža.

Detalje o napretku u istrazi ubistva Olivera Ivanovića nije želelo da iznese ni srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK), koje takođe istražuje ubistvo nekadašnjeg lider GI SDP.

Na pitanje Insajdera da li njihova istraga potvrđuje navode Đurića, u Tužilaštvu za organizovani kriminal  odgovaraju da je predistražni postupak i dalje u toku. “Sve dok traje predistražni postupak, Tužilaštvo neće davati nikakve informacije niti komentarisati date izjave u vezi ovog slučaja. Nakon okončanja predistražnog postupka o svim saznanjima i odlukama u predmetu povodom ovog slučaja javnost će biti blagovremeno obaveštena”, kažu za Insajder u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Osnovni sud u Prištini nedavno je, na predlog Specijalnog tužilaštva, produžio na još dva meseca pritvor trojici osumnjičenih  Srba – Marku Rošiću, inspektoru i pripadniku KPS Nedeljku Spasojeviću i Dragiši Markoviću.

Advertisements

Izvor: N1