KURTI I ABAZOVIĆ NA MARGINAMA DAVOSA: Rekonstrukcijom i izgradnjom puteva ćemo bolje povezati CG i Kosovo

Vlade dve države u narednom periodu će biti posvećene razvoju infrastrukturnih projekata koji treba da poboljšaju komunikaciju, transport i trgovinu dve države i utiču na njihov jači ekonomski razvoj, konstatovao je predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović tokom bilateralnog susreta sa predsednikom Vlade Kosova Aljbinom Kurtijem, na marginama Svetskog ekonomskog Foruma u Davosu.

Kako je saopšteno iz kabineta premijera, sagovornici su se saglasili da su odnosi Crne Gore i Kosova prijateljski i da se baziraju na principima uzajamnog poverenja, dobrosusedstva i zajedničkoj evropskoj i evroatlantskoj perspektivi.

Predsednik Vlade istakao je da je Crna Gora posvećena svakom vidu regionalne saradnje, što je dokazala više puta do sada, pre svega kroz otvorenost dijaloga i dobrosusjedskih odnosa sa svim zemljama regiona.

“Kontinuirano se ulažu napori kako bi nadogradnjom postojećih odnosa sa svim susjedima dali dodatan podstrek i otvorili nove mogućnosti za demokratski, ekonomski i svaki drugi prosperitet regiona”, naglasio je Abazović.

Čestitajući izglasavanje 43. Vlade Crne Gore, Kurti je istakao da dve države treba da poboljšaju odnose kako bi se uvećala ekonomska aktiva dve države.

Abazović i Kurti razgovarali su o infrastrukturnim projektima koji treba da povežu dve države, a pre svega o rekonstrukciji ili izgradnji novog puta na dionici Rožaje-Peć, kao i izgradnji puta-tunela koji bi povezao Plav i Dečane.

Advertisements

Sagovornici su se saglasili da dve države treba da jačaju svoje odnose u kontekstu regionalne stabilnosti i multilateralne saradnje.

Izvor: region.alo.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *