Lideri Demokratskog fronta će ipak morati u zatvor

Viši sud odlučiće kada će Milan Knežević i Nebojša Medojević ići u zatvor iako je prihvaćena njihova žalba

APELACIONI sud prihvatio je žalbu lidera Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića i Nebojše Medojevića na odluku Višeg suda samo zbog toga što u rešenju Višeg suda nije tačno određen datum kada njih dvojica treba da idu u zatvor. To stoji u obrazloženju rešenja Apelacionog suda. Sada je na potezu ponovo Viši sud.

Podsetimo, Viši sud je ranije prihvatilo žalbu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i potvrdilo Kneževiću kaznu do dva meseca zatvora za Kneževića zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je, kako je tvrdio, ponudio da mu za deset hiljada evra ukine presudu zbog napada na policajca 2015. godine.

Advertisements
Lideri Demokratskog fronta će ipak morati u zatvor
Screenshot

Medojević je kažnjen jer je ranije odbio da svedoči u predmetu formiranom povodom njegove objave na internetu. On je na Fejsbuku napisao da je okrivljeni Miomir Mugoša platio glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću 100 hiljada evra kako mu ne bi odredio pritvor u krivičnom postupku zbog zloupotrebe službenog položaja i pljačke države od šest miliona evra u slučaju “Carine”.

Lideri Demokratskog fronta će ipak morati u zatvor

Izvor: Novosti/ S. Đokić