Ljajić: Ratni zločinac Šešelj optužuje mene koji nemam ni prijavu za saobraćajni prekršaj

Ljajić: Ratni zločinac Šešelj optužuje mene koji nemam ni prijavu za saobraćajni prekršaj

Apsurdno je da pravosnažno osuđeni ratni zločinac optužuje mene, koji za svoje 54 godine života nemam čak ni prijavu za saobraćajni prekršaj, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, povodom izjave Vojislava Šešelja da je Ljajić vođa jednog od narko-kartela u Srbije.

 Ljajić: Ratni zločinac Šešelj optužuje mene koji nemam ni prijavu za saobraćajni prekršaj
Screenshot

Rasim Ljajić je u izjavi za Tanjug naveo da sve što su Vojislav Šešelj i Muamer Zukorlić izneli na njegov račun mora dobiti epilog, da se dokaže ko laže a ko govori istinu, inače, kako kaže, njegov ostanak u Vladi Srbije gubi svaki smisao.

“Ovo je jedna od onih situacija koje liče na priču o psu i čoveku, jer kada pas ujede čoveka, vi ne možete da mu odgovorite tako što ćete ga ujesti”, istakao je Ljajić u izjavi za Tanjug reagujući na izjave Vojislava Šešelja da je Ljajić vođa jednog od narko-kartela u Srbije.

“Apsurdno je da pravosnažno osuđeni ratni zločinac optužuje mene, koji za svoje 54 godine života nemam čak ni prijavu za saobraćajni prekršaj”, ističe Ljajić.

Pozvao je ministra Stefanovića i sve službe, javne i tajne, civilne i vojne, da slobodno iznesu sve podatke koje imaju o njemu, ukoliko je, kaže, uradio bilo šta protivzakonito, a kamoli ono za šta ga “optužuje dvojac Zukorlić–Šešelj”.

“Ako bilo šta pronađu što ukazuje i na najmanju kriminalnu delatnost, ni jednog sekunda, ne da neću sedeti na mestu ministra, nego se neću baviti ni jednim javnim poslom”, poručuje Ljajić.

Dodaje da do sada nije reagovao na optužbe Zukorlića.

“Do sada nisam uopšte reagovao na optužbe koje su dolazile od strane Zukorlića, jer sam ih smatrao besmislenim, a pošto se sad na to nadovezao i njegov partner Šešelj, I to u parlamentu, moj opstanak u vladi gubi svaki smisao ukoliko se ne dokaže ko je lažov –Šešelj i Zukorlić ili ja”, rekao je Ljajić.

Posebno, ističe Ljajić, što se radi o lako proverljivim stvarima.

“Zato ovo mora da dobije svoj epilog, jer bih u protivnom morao da se valjam u blatu sa Šešeljem i Zukorlićem i da se branim od njihovih izmišljenih optužbi”, smatra Ljajić.

Osvrnuo se i na optužbe Vojislava Šešelja.

“A šta tek reći za drugu optužbu, kada se Šešelj pravi da ne zna da sam medicinski fakultet završio još za vreme SFRJ i da je tada medicinski fakultet trajao pet, a ne šest godina kako on tvrdi, da nije bilo nikakvih privatnih fakulteta, a posebno ne medicinskih. Napominjem i to da nisam pao ni jedan ispit tokom celih studija”, navodi ministar Ljajić.

Navodi da Zukorlića očekuje debakl na izborima.

“Očigledno da je na delu čvrst savez osuđenog ratnog zločinca Šešelja i osvedočenog kriminalca Zukorlića, koji bi trebalo da pomogne Zukorliću pred nedeljne izbore za Bošnjački nacionalni savet. Čak ni čitava mašinerija opskurnih likova, koja je upregnuta da pogura Zukorlića od Šešelja, preko Marića do Sandulovića, neće ga spasiti od debakla na izborima”, uveren je Ljajić.

Advertisements

Zaključuje da je dobro što su pet dana pre izbora, građani Sandžaka u prilici da na delu vide kako funkcioniše, kako navodi, koalicija lažnog vojvode i lažnog muftije.

Izvor: RTS