Majka Davida Dragičevića: Milorade Dodik, ko je toliko jak da ćeš svoj narod da pregaziš radi njega

Majka Davida Dragičevića: Milorade Dodik, ko je toliko jak da ćeš svoj narod da pregaziš radi njega

Otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, Davor Dragičević pozvao je večeras građane okupljene na Trgu Krajine da krenu s njim u protestu šetnju ulicama Banjaluke.

Majka Davida Dragičevića: Milorade Dodik, ko je toliko jak da ćeš svoj narod da pregaziš radi njega
Foto: Screenshot

„Onda se vraćam kod svog sina, na njegov Trg i ostajem ovde“, rekao je Davor Dragičević. On je naveo da je Srbin, pravoslavac, čijeg su sina ubili Srbi, pravoslavci.

„Dženana Memića su ubili muslimani. Ja sam bio u vojsci RS, a (otac ubijenog Dženana) Muriz u Vojsci Federacije BiH. I šta ćemo sad“, rekao je Dragičević.

On je pozvao građane Banjaluke, RS i BiH da podrže njega i porodicu Memić, čiji je sin takođe nastradao pod nejasnim okolnostima u Sarajevu a niko nije odgovarao.

„Ne stanete li uz ovo, sve će vas pobiti. Ne idem odavde. Svako po svojoj savesti i obavezama koliko može da dođe i ostane. Nova godina, Božić… Gde sam ja? Gde je moj David? Satrunuo na Novom groblju“, naveo je Davor Dragičević.

On je kazao da više neće biti velikih skupova „Pravda za Davida“.

„Tri velika skupa. Ukupno 60.000 ljudi. Mir i dostojanstvo. Šta smo dobili od toga? Da nas tuku kao 25. decembra. EU, fino vam je (ministar policije RS Dragan) Lukač čestitao Božić. Sad mu dajte Nobelovu nagradu za mir“, kazao je Dragičević.

On je rekao i da predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poziva predsednika Visokog sudskog i tužilačkog saveta Milana Tegeltiju, kako je kazao, „svog slugu“, da mu reši slučaj.

„Da prenesu slučaj u Tužilaštvo BiH, da tu kontrolišu proces i odvedu ga u beskraj. Insistiraću da moj advokat Ifet Feraget bude na sastanku s ambasadorima EU i Tegeltije kako ih ne bi lagao“, naveo je on.

On je dodao da će za incidente, ako ih bude, biti odgovorna policija.

„Znam ko su mi prijatelji, znam ko su ovi u plavim uniformama i ko im komanduje“, naveo je Davor Dragičević.

Građani su posle njegovog govora krenuli u šetnju ulicama Banjaluke.

Foto: Printscreen

Majka ubijenog mladića Davida Dragičevića, Suzana Dragičević upitala je ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača – ko je toliko jak da ga štiti, a umešan je u ubistvo njenog sina.

„Lukaču, ko je toliko jak da ga štitiš? Milorade Dodik, ko je toliko jak da staješ iza njega da ćeš svoj narod da pregaziš radi njega“, rekla je Radanović, obraćajući se hiljdama građana okupljenim na skupu „Pravda za Davida“ na Trgu Krajine.

Ona je kazala da joj niko „neće ubiti dete i otići kući da spava“.

„Ja kao majka zahtevam od Lukača da podnese ostavku, jer ga smatram odgovornim zbog funkcije za ubistvo mog deteta. On je odgovoran“, istakla je Radanović.

Prema njenim rečima, za nju je ministar policije najveći krivac, „čak veći od samog ubice“.

„Dok smo živi, ostajemo ovde i ne idemo, dok ubica ne shvati šta je moral i čast“, istakla je Radanović.

Okupljeni uzvikuju: „Lukaču, ostavka“, „Pravda za Davida“, „Ubice, ubice“.

Advertisements

Na Trgu Krajine večeras nema policije, ali su jake policijske snage raspoređene po gradu.

Izvor: Danas