Majmun vozi autobus a putnici se ne bune (VIDEO)

Majmun vozi autobus a putnici se ne bune (VIDEO)

Vozač autobusa u Indiji suspendovan je, jer je tokom vožnje pustio majmuna da drži volan.

Majmun vozi autobus a putnici se ne bune (VIDEO)
Screenshot

Kako prenosi BBC, akcija protiv vozača je preduzeta, iako se niko od 30-tak putnika autobusa u državi Karnataka nije žalio na krznenog šofera. Ipak, kada je snimak veoma opuštenog i po svoj prilici kompetentnog, langur majmuna za volanom postao viralan, poslodavci su preduzeli mere.

Portparol kompanije je rekao da bezbednost putnika ne može biti rizikovana na taj način. Ta odluka, što ne iznenađuje, nije stekla popularnost među korisnicima interneta.

Valja reći da je vozač, identifikovan po prezimenu Prakaš, neprestano držao jednu ruku na volanu, navodi BBC, a da je majmun prilično pažljivo gledao put ispred sebe, iako nije najjasnije da li je savladao upotrebu retrovizora. Do incidenta je došlo u ponedeljak, ali je kompanija za to saznala tek putem interneta.

Prema rečima očevidaca, majmun je u autobus ušao sa jednim od putnika, ali je odbijao da se skrasi na sedištima pa je otišao do vozača.

Ovoga to nije nimalo poremetilo pa je svom novom prijatelju dozvolio da preuzme kontrolu nad vozilom. Prema navodima, majmun je na kraju stigao do svog odredišta i otišao svojim putem.

Izvor: B92