Marićeve i Mitrovićeve devojčice – iz rijalitija u zatvorsku ćeliju

Devojke atraktivnog izgleda ali nedefinisanog zanimanja koje, družeći se sa ljudima iz kriminalnog miljea, skliznu na onu drugu stranu zakona, sve su češća pojava u Srbiji. Dilovanje droge, prenošenje poruka, pružanje alibija ili odrađivanje sitnih poslova, osim poziranja, postaju njihova specijalnost, a njihova imena našla su se čak i na spisku zabranjanih osoba u Srbiji i Crnoj Gori.

Droga u telesnim šupljinama

Veoma rizičnim švercom droge, takoreći, proslavila se Nina Prlja (27), beogradska starleta, koja je uhapšena 2016. godine u Dubaiju zbog pokušaja šverca kokaina u Ujedinjene Arapske Emirate. Pored nje, uhapšeni su i drugi članovi kriminalne grupe na čelu sa Ivanom Radovićem Kokijem – Jasmina Petrović, Nikša Kokanović, Boris Ristić, Đorđe Petronić, Jovana Lazić i Tomislav Živković.

Naše starlete - iz rijalitija u zatvorsku ćeliju
Foto: Privatna arhiva

Grupa je pala nekoliko meseci nakon što je u Miodrag Radović uhapšen sa kokainom u Dubaiju.

– Kokain skrivaju u telesnim šupljinama ili ih gutaju i švercuju u želucu, da bi ih po dolasku na destinaciju izabacili iz organizma. Ova grupa “mula” praćena je mesecima i većina se uklapala u takozvane “idealne kandidate za ovaj posao”. Niko od njih nema dosije i svi su imali neke paravane za svoje putovanje u Dubai – kaže naš izvor.

Pravi primer toga je učesnica u rijaliti programima i “beogradska klaberka” Nina Prlja. Uvidom u njene profile na društvenim mrežama može se zaključiti da je ona devojka koja često odlazi u Dubaji, boravi u društvu bogatih i sumnjivih muškaraca i biznismena, a pored svega toga, makar do sada, nije imala kriminalni dosije.

Sve to kandiduje je za odličnog švercera droge u telesnim šupljinama, na kog niko ne bi posumnjao.

Prilikom hapšenja ove grupe prinašeno je 238 paketića kokaina, ulične vrednosti od oko 120.000 evra. Policajci su kokain pronalazili i u vešu, ali svakako je najzapaženiji bio pronalazak 97 paketića težine 100 grama spakovanog u rukavicu koja je bila sakrivena telesnu šupljinu ove devojke.

Inače, Nina Prlja je tokom boravka u zatvoru još jednom dospala u medije, jer ju je jedna zatvorenica tokom boravka u istražnom zatvoru pretukla.

Kokain u vešu, hapšenje na jahti

U središtu još jednog hapšenja gde je zaplenjen kokain pronađen u ženskom međunožju, našla se gupa devojaka uhapšena prlikom ukrcavanja na jahtu u tivatskoj luci Porto Montenegro.

Ema Đuhić

Naime, policija je dobila dojavu da devojke imaju određenu količinu narkotika kod sebe, što se ispostavilo kao tačno. Lisice na ruke stavljene su podgoričanki Emi Đuhić, a policija je privela i Kotoranku Željku Rolović, Vanu Simić iz Loznice, Aleksandru Radojević iz Beograda i Marka Lušića iz Zagreba, koji su bili u društvu sa Đuhićevom.

Željka Rolović

Inače, Željku Rolović poznatiju kao Madam Željku, javnost poznaje po hapšenja zbog sumnje da se bavi organizovanjem lanca prostitucije, odnosno da je za klijentelu na visokoj nozi podvodila atraktivnu devojku.

Sve one ubrzo su puštene iz pritvora jer je Ema, kako je izjavio njen advokat, krila drogu koja je bila za ličnu upotrebu.

Iz rijalitija u ćeliju

Ema Lapin, koja se nekada zvala Emilija Velković ali je zbog estradne karijere odlučila da sebi da, kako je objasnila, zvučnije ime, nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u trajanju od četiri godine, jer je policija u njenom stanu 2017. godine pronašla veću količinu marihuane.

Policija je nakon višemesečnog praćenja upala u njen stan i pronašla šest kilograma marihuane spakovane u 23 paketa i jednu kesu, kao i jednu elektronsku vagicu sa tragovima marihuane. Zajedno sa njom privedena je i ženska osoba V. V. F, koja je ubrzo i puštena.

Ema Lapin

Ono što je posebno privuklo pažnju javnosti jesu detalji ovog hapšenja. Ema je, najpre, uhapšena samo u donjem vešu u svom stanu, ali su joj policajci dozvolili da se obuče i sa sobom ponese lične stvari. Kada su je doveli u pritvor, bila je jako bučna i nije želela da uđe u ćeliju, a ono što posebno šokira jeste činjenica da se najviše interesovala da li joj u novinama izašla lepa fotografija.

– Nakon hapšenja Ema je negirala krivicu, tvrdeći da droga nije njena. Govorila je da joj je sve namestio izvesni kriminalac iz Crne Gore, koga se ona plaši. Tada je rekla i da stan, u kom je zaplenjena droga, nije njen, već da ga samo iznajmljuje – rekao je tada sagovornik blizak istrazi.

Ipak, Ema je u zamenu za manju kaznu priznala krivično delo i prebačena je u ženski zatvor na odsluživanje četvorogodišnje kazne.

a li je droga bila zaista njena ili je u štek-stanu živela samo kako bi napravila paravan za kompleksniju distribuciju narkotika, verovatno će ostati nepoznanica, ali ono što je poznato jeste da to ne bi bio prvi put da mlade devojke atraktivnog izgleda borave u takvim stanovima ili kriminalcima služe kao osobe koje bi ih umesto njih iznajmljivale.

Zabrana ulaska u državu

Da su atraktivne devojke postale predmet istraga ovdašnje ali i crnogorske policije, postalo je jasno kada je u junu prošle godine srpska starleta Soraja Vučelić vraćena sa granice, čime je dokazano da ona nije “obična” starleta ili učesnica rijaliti programa.

Naime, Soraja se kao svedok našla u centru istrage koja se vodila zbog ubistva Armina-Muše Osmanagića 2014. godine, inače vođe barskog klana.

Kako su izvori medija bliski istrazi tada preneli, Soraja je navodno u bila u bliskim vezama sa jednim od Bojovićevih ljudi u Beogradu, zbog čega istraga pokušavala da utvrdi da li je ona eventualno imala zadatak “da tipuje Osmanagića” i “izvuče ga na čistinu” kako bi olakšala posao ubicama.

Osim istrage ubistva, Soraji je takođe zapaljen automobil “rendž rover”, a dovodila se u blisku vezu i sa Kotorankom Željkom Rolović, pomenutom Madam Željkom. Sorajino ime se tako našlo na spisku bezbednosno interesantnih osoba kojima je ulaz u Srbiju zabranjen.

Ipak, ona nije prva devojka koja se našla na takvom spisku – ulazak u Crnu Goru zabranjen je i Ani Korać i Tamari Đurić, koja je svedočila ubustvu osuđivanom dileru kokaina Luki Raduloviću u Beogradu.

Advertisements

Đurićeva je inače bila svedok Radulovićevog ubistva, a kako je medijima kasnije pričala, on je bio njen najbolji prijatelj i preminuo joj je na rukama.

Izvor: Blic/ J. Aleksić