Merilin Monro: Stiže serija o životu najveće zvezde Holivuda

Poslednjih šest meseci života Merilin Monro, jedne od najvećih zvezda u istoriji Holivuda, biće prikazane u novoj BBC seriji.

Poslednjih šest meseci života slavne američke glumice Merilin Monro biće prikazani u novoj televizijskoj seriji BBC-ja.


Telo Merilin Monro pronađeno je njenoj kući u avgustu 1962. godine, Getty images

Serija će se baviti odnosom Merilin Monro sa holivudskim moćnicima i američkim predsednikom Džonom Kenedijem.

Radni naslov je „Poslednji dan Merilin Monro”, a serija će biti zasnovana na delovima knjige Kita Badmana „Poslednje godine Merilin Monro”.

Na njoj radi producentska kuća BBC studios (BBC Studios), sa scenaristom Denom Seftonom i producentom Sajmonom Luptonom, iz Seven siz films (Seven Seas Films).

Sefton, koji je autor serije „Veruj mi” (Trust Me), kaže da je oduševljen što „neverovatnu priču može da prenese na ekran”.

Merilin Monro je jedna od najvećih holivudskih zvezda u istoriji, a najpoznatija je po ulogama u filmovima „Neki to vole vruće” i „Muškarci više vole plavuše”.

Preminula je 1962. u 36. godini, a kao uzrok smrti navodi se predoziranje pilulama za spavanje.

Ipak, njena smrt je u međuvremenu izazvala dosta kontroverzi i spekulacija.

Iz producentske kuće BBC studios kažu da će se serija dešavati „tamo gde se ukrštaju holivudski glamur iz šezdesetih i politika Vašingtona”.

Pixabay

En Pivčević iz BBC studiosa ističe da će se „ambiciozna” serija baviti „velikim temama poput ljubavi, moći, vernosti i politike”.

„Želja Merilin da je ozbiljno shvate kao glumicu i njena bitka sa moćnim ljudima koji kontrolišu producentske kuće je, nažalost, podjednako aktuelna i danas”, kaže ona.

Ko će glumiti Monro još nije poznato.

Izvor: BBC