Mićo Mićić-najbolji gradonačelnik u Republici Srpskoj

Foto: Zvanična fb stranica Miće Mićića

Odvajkada je poznato da bez truda, rada i upornosti nema rezultata. Čovek rezultati čijeg rada se vide na svakom koraku Bijeljine i Semberije danas, po mnogima, slovi za najboljeg gradonačelnika u Republici Srpskoj! Reč je o Mići Mićiću, lokalnom političaru evropskog ranga. Mićo je od 2004. godine na čelu Bijeljine, došavši na funkciju načelnika opštine Bijeljina, da bi na ovu dužnost bio reizabran 2008. godine. Po mnogima je on i najzaslužniji za to što je Bijeljina izgradila reputaciju ozbiljne lokalne samouprave i predstavlja pravi primer decentralizacije i efikasne primene lokalnog ekonomskog razvoja. Mići su njegovi sugrađani ukazali poverenje i 2012. godine kada je izabran za prvog gradonačelnika Grada Bijeljine da bi, četiri godine kasnije, 2016. godine bio reizabran na ovu dužnost.

Zaslugom i zalaganjem gospodina Mićića Bijeljina raste u moderan, čist i ekonomski jak grad. Takođe, lokalna samouprava na čijem čelu je gospodin Mićić je odavno postala motor pokretač razvoja ne samo Semberije, već i šire. Ogroman broj mladih iz Šekovića, Vlasenice, Zvornika, Srebrenice, Bratunca i ostalih opština svoju budućnost i profesionalni rast i razvoj vezuju upravo za Bijeljinu. Potencijale koje Grad Bijeljina pruža mladima su višestruki, prvenstveno kvalitetne vaspitno-obrazovne ustanove koje predstavljaju temelj svakog daljeg angažovanja i budućnosti mladih ljudi. Poslovna klima, dobre javne politike i moderan pristup upravljanju lokalnom zajednicom učinile su da Bijeljina bude drugi, odmah iza Banja Luke, grad po ekonomskoj snazi. Vizija gospodina Mićića jeste evropska, modrna i prosperitetna sredina.

Koliki ugled uživa kod građana, ne samo Bijeljine već i čitave Republike Srpske, pokazuje i činjenica da su ga načelnici i gradonačelnici opština i gradova Republike Srpske 2013. godine izabrali za Predsednika Saveza opština i gradova Republike Srpske!

Advertisements

Mićo Mićić je jedinstven primer pragmatičnog, modernog političara koji radi isključivo na opšte dobro svoje zajednice. Dokazao je i pokazao da ne gleda partijske partikularne interese koji često idu na uštrub opšteg cilja! Politika kojom se čitavo vreme rukovodi jeste politika prosperiteta. Očekuje se da će i u narednom periodu gospodin Mićić biti prvi čovek Grada Bijeljine jer uživa nemerljivo poverenje svojih sugrađana. Mnoge Evropske metropole bi poželele da im je na čelu neko kao gospodin Mićić, Bijeljina ima čoveka za velika dela!

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *