Delegaciju Vladine komisije za nestale bebe primili u SPP-u

Predsjednik Političkog savjeta SPP-a, dr. Admir Muratovic primio je delegaciju Vladine komisije za nestale bebe koju su predvodili Radiša Pavlović, predstavnik Udruženja „Za istinu i pravdu o bebama – udruženi roditelji i članovi porodica nestalih beba Srbije” i Milena Janković, predstavnik Udruženja za zaštitu prava roditelja koji sumnjaju da su im djeca oteta u porodilištima i djece koje traže biološke roditelje „Nestale bebe Beograda”.

Zadatak Komisije je prikupljanje i utvrđivanje činjenica na osnovu kojih može da se utvrdi istina o statusu ove djece na osnovu dokaza koji se izvedu i prikupljenih podataka u sudskom postupku od državnih i drugih organa, roditelja i drugih osoba.

Gospodin Pavlović se je u ime Komisije posebno zahvalio predsjedniku Stranke pravde i pomirenja akademiku Muameru Zukorliću na nesebičnoj podršci koju je dao prilikom usvajanja amandmana na Zakon o nestalim bebama i izrazili očekivanja da će se u tom pravcu nastaviti kako bi se omogućilo da se on do kraja sprovede u praksi.

Dr. Muratović je prenio gostima iskrene pozdrave i podršku od strane predsjednika SPP-a i uvjeravanje da sve ono što je on kazao tokom rasprave o donošenju ovog Zakona jeste principijelan stav kojem ćemo ostati dosljedni i pružiti svu neophodnu podršku kako bi se roditelji nestalih beba osjetili da nisu ostavljeni da se sami bore za svoja prava.

Advertisements

U delegaciji je bila i Hajrija Bahor, majka blizanaca iz Novog Pazara za koje se sumnja da su oteti nakon porođaja, čiji je slučaj akademik Zukorlić također aktualizirao tokom rasprave u Skupštini Srbije na temu donošenja pomenutog Zakona.

Izvor: Info slušba Stranke Pravde i Pomirenja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *