Milanović s Dodikom: Hrvatska neće podržati jednostrane revizije Dejtona

Milanović s Dodikom: Hrvatska neće podržati jednostrane revizije Dejtona

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik sastao se sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem u Zagrebu.

Na sastanku Dodika i Milanovića razgovaralo se o situaciji u Bosni i Hercegovini i njenim evroatlantskim perspektivama, o problemima u sprovođenju Dejtonskog sporazuma, kao i o položaju i pravima sva tri konstitutivna naroda, Hrvata, Srba i Bošnjaka, saopšteno je iz Kabineta predsednika Hrvatske.

Milanović s Dodikom

„Interes Republike Hrvatske je stabilna i funkcionalna Bosna i Hercegovina, kao i osiguranje jednakih prava Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda. Zbog toga Hrvatska ne može ostati pasivna i neće podržati inicijative u smeru jednostrane revizije Dejtonskog sporazuma koje bi ugrozile mir i stabilnost u BiH i jugoistočnoj Evropi“, navodi se u saopštenju.

Posle sastanka sa Milanovićem, Dodik je razgovarao sa predsednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Prethodno, Dodik je obišao Sabornu crkvu u Zagrebu i razgovarao sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Advertisements

On je takođe uručio donaciju Vlade Srpske u iznosu od 100.000 evra za obnovu Saborne crkve Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu koja je oštećena u zemljotresu.

Vesti online

Vučić sklanja Marka Đurića ŠTO DALJE OD SEBE, zna da mu je ON NAJVEĆA PRETNJA, ili se “Aco Srbine” kandidovalo za ambasadora tapšanjem, ulizivanjem i tvitovanjem?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *