Ministar pravde Kosova: Vučić pokazao lažnu dokumentaciju o ubistvu Ivanovića, štiti čoveka koji treba da se nađe pred licem pravde

Ministar pravde Kosova Abeljard Tahiri izjavio je da je dokumentacija koju je pokazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi sa istragom o ubistvu Olivera Ivanovića “lažna” i da on “pokušava da manipuliše procesom”, preneo je portal KoSSev.

“Predsednik Srbije štiti čoveka koji treba da se nađe pred licem pravde na Kosovu, a što se tiče dokumentacije koju srpski mediji prikazuju, to je samo pokušaj manipulacije javnosti. Mi još jednom pozivamo da predsednik Srbije preda osobu koja se sumnjiči za ubistvo Ivanovića, a ne da ga štiti”, javlja Klan Kosova.

Ministar pravde Kosova: Vučić pokazao lažnu dokumentaciju o ubistvu Ivanovića, štiti čoveka koji treba da se nađe pred licem pravde
Foto. N1

Tahiri je dodao i da je saradnja sa srpskim organima prekinuta upravo zbog toga što srpska strana “štiti osumnjičene” i dodao da se radi o “lažnoj dokumentaciji”, prenela je Gazeta ekspres.

“On već manipuliše procesom uz lažnu dokumentaciju”, rekao je Tahiri.

Vučić je juče na konferenciji za novinare pokazao dokument koji, kako je rekao, predstavlja zahtev kosovskog tužilaštva za produžetak pritvora dvojici osumnjičenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću.

Advertisements

Prema rečima Vučića, taj dokument u kom su sadržane i informacije o detaljima iskaza Rade Trajković datog tužilaštvu, dokaz su da je upravo njeno svedočenje bilo presudno za donošenje odluke o produžetku pritvora Rošiću i Spasojeviću.

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *