Mitropolit Amfilohije o vlastima: Niti vjeruju u Boga, niti su kršteni a hoće da prave svoje “crkve”

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije kazao je da u Crnoj Gori danas postoji tendencija ljudi koji ne znaju ni šta je Crkva niti vjeruju u Boga niti su kršteni da stvaraju svoje “crkve”.

“Nijesu oni prvi u istoriji takvi bezbožnici. Kad su bezbožnici Crkve stvarali, recite vi meni, i kako je moguće stvarati ih na ateizmu i na bratoubilaštvu? Crkva je sagrađena na krvi Hrista Boga našega, koji je žrtvovao sebe za život svijeta, i zajedno s Njim, na krvi mučeničkoj svih onih koji su kroz vjekove žrtvovali sebe za istinu Božju, za pravdu Božju, za ljubav Božju, za Boga ljubavi, Oca i Sina i Duha Svetoga”, rekao je Amfilohije juče prilikom osveštanja novosagrađene crkve Svetih apostola Petra i Pavla manastira Ribnjak kod Bara.

On tvrdi da je od ideologije, koja, kako je rekao, i danas vlada Crnog Gorom ubijen Mitropolit Joanikije sa stotinu i dvadeset najboljih sveštenika Mitropolije.

Advertisements

“A da ne govorimo koliko je vjernika mučenički postradalo, koliko je hramova postradalo napuštenih i zapuštenih širom Crne Gore. Ali, dao je Bog da se od devedesetih godina naovamo obnavljaju sveti hramovi – preko sedam stotina hramova je obnovljeno, zapuštenih, u štale pretvorenih. Još čekamo samo da obnovimo onaj od bezbožnika srušeni hram na Lovćenu, od onih koji sada stvaraju nekakve svoje “crkve””, kazao je on.

Izvor: Borba

Advertisements

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *