Mojsilović: Koronavirus opasan po društvo, vojska obavezna da odgovori na izazov

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) general Milan Mojsilović izjavio je da koronavirus predstavlja veliku opasnost i da može da ugrozi bezbednosti naroda i države, ali da su pripadnici vojske, bez obzira na veliki rizik, obavezni da odgovore na taj izazov kao stub bezbednosti društva.

“Ovo je vreme kada su disciplinovanost u ponašanju i sposobnost da se istrpe teškoće od presudnog značaja u prevladavanju ove pošasti. Ne plašite se gubitaka, njih će biti, ali našim angažovanjem možemo učiniti da ne budu uzaludni”, naveo je Mojsilović u pismu pripadnicima VS.

On je dodao da je velika odgovornost i obaveza u ovakvoj situaciji naročito izražena kod komandnog kadra, posebno komandira osnovnih jedinica.

“VS ima snagu i kapacitet, ima najbolju organizaciju, odvažne i hrabre ljude koji sebe nikada nisu štedeli zarad višeg cilja. U tom smislu, psihička spremnost naših pripadnika za realizaciju dodeljenih zadataka je od presudne važnosti. Naš je narod navikao da u vreme najvećih kriza oslonac traži u svojoj vojsci. Mnoge oči biće uprte u vojnika, a njegov stav uliće narodu snagu da istraje u ovoj borbi”, dodao je on.

Mojsilović je naveo da pripadnici VS ne smeju biti izvor širenja straha i panike, već svojim ličnim primerom, stručnošću i sposobnošću vodjenja dodeljenog ljudstva, moraju u svakom trenutku demonstrirati samopouzdanje, stabilnost i odlučnost.

Advertisements

“Tu snagu delite sa svojim kolegama, svojim porodicama, svojim prijateljima, komšijama. Budite oličenje stava da ne postoji teškoća koja se ne može prevladati i prihvatiti. Budite kao vaši preci, učinite sve za svoju zemlju i generacije koje dolaze. Samo hrabri, disciplinovani i požrtvovani možemo sačuvati našu Srbiju za našu decu. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!”, navodi se u pismu.

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *