Muž Slavice Đukić Dejanović automobilom udario devojčicu

Ranko Dejanović, suprug ministarke Slavice Đukić Dejanović, juče rano ujutru, u selu Saranovo, automobilom je udario devojčicu.

Kako piše list “Kurir” nesreća se dogodila kad je devojčica izlazila iz zaustavljenog automobila koji je Dejanović obilazio. Nakon toga, ministarkin suprug se zaustavio i povređenu devojčicu odvezao je u hitnu, gde je ona zbrinuta.

Ranko Dejanović potvdio je za “Kurir” da je došlo do saobraćajne nezgode. Kako je rekao, dete je, na svu sreću, dobro, a do incidenta je došlo na pet-šest metara od pešačkog prelaza.

Posle prvog pregleda, Hitna pomoć ju je odvezla u bolnicu u Kragujevac na snimanje.

Nakon saobraćajne nezgode, dodaje on, policija je izašla na lice mesta, a on je dao izjavu, uradio vanredni tehnički pregled vozila, analizu krvi i test na alkohol, koji je, kako kaže, pokazao da nije bilo prisustva istog.

Ministarka Slavica Đukić Dejanović nije komentarisala ovaj saobraćajni incident. Ranko Dejanović kaže da je odmah nakon nesreće obavestio suprugu šta se dogodilo, dodajući da su njih dvoje na raspolaganju devojčici i njenoj porodici za sve što je potrebno.

Kurir je pre više godina pisao o Ranku Dejanoviću i poslovanju njegove firme sa „Galenikom“.

Suprug tadašnje ministarke zdravlja i potpredsednice SPS sarađivao je preko svoje firme s „Galenikom“ u vreme kada su se u ovom javnom preduzeću dešavale najveće zloupotrebe! Policija je tada istraživala i to ko je omogućio Dejanoviću da posluje s preduzećem u kojem su na najvažnijim funkcijama socijalisti, kolege njegove supruge, što je sukob interesa.

Poslovi SPS

– „Galenika“ je ogroman predmet, a tokom istrage došli smo da saznanja da je i firma Ranka Dejanovića, supruga Slavice Đukić Dejanović, poslovala s ovim državnim preduzećem – pričao je tada izvor Kurira i dodao:

– Sumnju budi i sama činjenica da je posao dobio muž potpredsednice SPS u firmi koju godinama drže socijalisti. Već u narednih nekoliko dana izlazimo s konkretnim podacima.

U to vreme je uhapšeno osam osoba zbog zloupotreba u „Galenici“, kojima je ta kompanija oštećena za oko 12 miliona evra. Među uhapšenima je i Nenad Ognjenović, bivši generalni direktor „Galenike“, kao i njegov zamenik Goran Orlić. Pod njihovim vođstvom, ova državna farmaceutska kompanija nakarikala je dug od oko 120 miliona evra, a veći deo novca nestao je u poslovima s veledrogerijama „BG farm“ i „Velefarm“ – čelnici „Galenike“ dozvolili su da dug „Velefarma“ dostigne 65 miliona evra, a „BG farma“ 25 miliona evra.

Slavica Đukić Dejanović je tada preko svog portparola poručila da njen suprug nikad nije sarađivao s „Galenikom“.

Od „Galenike“ 700 evra

Slavica Đukić Dejanović radila je za „Galeniku“ u vreme dok je bila predsednica Skupštine Srbije.

Dejanovićeva je u „Galenici“ radila kao savetnik-ekspert i za to je primala mesečnu naknadu od oko 700 evra.

Prekinula je ugovor s ovim JP pošto joj je Odbor skrenuo pažnju da je u sukobu interesa.

Policija već češljala Dejanovića

Advertisements

Ranko Dejanović je već bio pod lupom policije prilikom češljanja privatizacije firme „Zastava elektro“, koju je konzorcijum čiji je Dejanović član kupio 2006. godine, a onda umesto pokretanja proizvodnje doveo do propasti. Radnici su ostavljeni bez plata, a situacija se sredila tek kada je država i prodala ovu firmu iz Rače firmi „Jura“. Privatizacija „Zastave elektro“ je na spisku 24 sporne privatizacije koje Brisel zahteva od Srbije da reši.

Izvor: Kurir