Naša Maja, članica i saradnica NRS, SRS, GG, NP, DSS, NS, URS, DS I SNS krenula u rat protiv “preletača”!

Naša Maja, članica i saradnica NRS, SRS, GG, NP, DSS, NS, URS, DS I SNS krenula u rat protiv “preletača”!

Predsednica Skupštine Maja Gojković, koja u srpskoj javnosti važi za jednog od najvećih “preletača” iz stranke u stranku, ima ozbiljan problem upravo sa onima koji se ponašaju poput nje.

Naša Maja, članica i saradnica NRS, SRS, GG, NP, DSS, NS, URS, DS I SNS krenula u rat protiv "preletača"!
Foto: Agencije

Naravno, na nju se ne odnosi opšteprihvaćeno mišljenje da nije u redu menjati stranačke dresove i saradnike “kako vetar duva”, pa je sada smislila novi način kako da takvima stane na put.

Tako je predsednica parlamenta počela da radi na izradi novog skupštinskog poslovnika o radu, koji bi zabranio poslanicima da posle izbora “prelete” u drugi poslanički klub, već će moći da budu samo samostalni poslanici.

Tako će se, prema njenom mišljenju, sprečiti prekrajanje izborne volje građana, ali i da oni, koji nisu učestvovali na izborima kasnije, zahvaljujući “preletačima”, dobiju predstavnike u poslaničkim klupama.

Ovo nije prvi put da se Gojkovićeva bavi “preletanjem”, što bi bilo sasvim u redu da se ne radi o osobi koja je i sama menjala i stranke i saradnike kako je stigla.

Gojkovićeva je političku karijeru započela devedesetih godina u Narodnoj radikalnoj stranci Veljka Guberine.

U prethodnoj stranci se zadržala neko vreme, ali je rešila da ovu stranku napusti, i priključi se Srpskoj radikalnoj stranci (SRS). Davne 1995. godine, u jednom od intervjua, rekla je da će politiku napustiti kada se bude razočarala u SRS. To se, čini se, do danas nije dogodilo.

Gojkovićeva radikale napušta 2007. godine, da bi godinu dana kasnije osnovala GG “Maja Gojković”, a iste godine registrovala je i svoju stranku – Narodnu partiju

Njena Narodna partija u jednom trenutku dogovara saradnju sa DSS i Novom Srbijom.

Ipak, na izbore 2012. izlazi kao deo Ujedinjenih regiona Srbije i dobija dva mandata.

Međutim, ta “ljubav” nije dugo potrajala i tokom pregovora o formiranju vlade, URS raskida saradnju jer je samostalno “šurovala” sa DS.

Iako je Gojkovićeva 2012. obznanila da Narodna partija, čiji je ona osnivač i predsednica, kolektivno pristupa SNS, stranku je napustila samo ona, a NP, koja je u Skupštinu ušla na listi URS, nastavila je tada da prima sredstva iz budžeta.

Advertisements

Od 2012. Gojkovićeva “brani boje” naprednjaka, gde je i visoki stranački funkcioner.

Naša Maja, članica i saradnica NRS, SRS, GG, NP, DSS, NS, URS, DS I SNS krenula u rat protiv “preletača”!

Izvor: Blic/ L. Gedošević