Nebojša Medojević štrajkuje glađu u zatvoru u Spužu

Nebojša Medojević štrajkuje glađu u zatvoru u Spužu

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević štrajkuje glađu od kada je smešten u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu kraj Podgorice, saopštila je njegova supruga Marina Medojević.

Nebojša Medojević štrajkuje glađu u zatvoru u Spužu
Screenshot

Marina Medojević navela je u saopštenju da je njen muž “kidnapovan po nalogu Višeg suda”, uz skandalozno obrazloženje da njemu nije određen pritvor, već da je stavljen u zatvor.

“Zbog protivzakonitog i protivustavnog hapšenja za javno izgovorenu reč, uprkos poslaničkom imunitetu, Nebojša Medojević štrajkuje glađu od dolaska u zatvor”, navela je Marina Medojević.

Ona je rekla da Nebojša Medojević, radi sopstvene bezbednosti koja mu je ugrožena, dobrovoljno boravi u samici koja je pod 24-časovnim video nadzorom.

Medojević je uhapšen u Podgorici u četvrtak uveče, nakon sednice Skupštine Crne Gore i sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Viši sud Medojeviću je odredio pritvor do dva meseca, jer je odbio da svedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog toga što je tvrdio da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti određen pritvor, jer je glavni specijalni tužilac primio mito od 100.000 evra.

Izvor: N1