Nikada nemojte zaboraviti svoju Srbiju: Vučićeva poruka srpskoj deci u Mađarskoj

On je preneo novinarima da su razgovori koje je imao sa premijerima Češke i Slovačke, Andrejem Babišom i Peterom Pelegrinijem, a posebno sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, bili od izuzetnog značaja za Srbiju

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u okviru dvodnevne posete Mađarskoj, obilazi Srpsko zabavište, osnovnu školu, gimnaziju, kolegijum i biblioteku Nikola Tesla u Budimpešti.

– Draga deco, mnogo sam srećan što sam ovde sa vama. Srećan sam kada vidim ovako lepu uvezanu srpsku i mađarsku zastavu. Zahvaljujem se vama i svima drugima koji rade ovde. Veliko hvala na ogromnom angažmanu, a vas deco molim da učite vredno, budete još pažljiviji. Da ne zaboravite srpski i ćirilicu, i gde god da živite da Srbiju beskrajno volite – rekao je Vučić i dodao da će im pomoći da imaju još bolje uslove, kako bi se tu iznedrili novi Nikola Tesla, Pupin i Milanković – najbolje što su Srbi dali svetu.

– Deco, imajte toliko energije i borite se za svoje porodice, ali nikada nemojte zaboraviti svoju Srbiju – poručio je predsednik u obraćanju.

On je na poklon dobio sliku Vuka Karadžića, koju je naslikala jedna učenica.

Pre toga, on je preneo novinarima da su razgovori koje je imao sa premijerima Češke i Slovačke, Andrejem Babišom i Peterom Pelegrinijem, a posebno sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, bili od izuzetnog značaja za Srbiju, kao i da je Demografski samit novi impuls daljem zajedništvu i približavanju tih zemalja.

Vučić je istakao da su svi učesnici samita, na kojem je i on govorio, razumeli koliko smo mali pojedinačno i da samo zajednički možemo da napredujemo i gledamo u budućnost.

 

Izvor: Telegraf

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *