Počeo sastanak na Fakultetu političkih nauka o izborima, došli PSG, Nova, LDP, SMS

Na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu danas oko 15 časova počeo je četvrti okrugli sto vlasti i opozicije u okviru dijaloga o izborima, a tema će i ovog puta biti mediji i finansiranje izborne kampanje.

Na okrugli sto nisu došli predstavnici Saveza za Srbiju jer kako su ranije saopštili taj format sastanka ne daje konkretne rezultate, kao i da predstavnici vlasti nisu pokazali ni najmanju spremnost da bilo šta od zahteva ispune.

Na sastanak su došli iz Pokreta slobodnih gradjana Petar Miletić, iz Nove stranke Zoran Živković, iz Liberalno demokrtske partije Čedomir Jovanović, iz Stranke moderne Srbije Vladimir Đurić.

Vladajuću Srpsku naprednu stranku na okruglom stolu predstavljaju Aleksandar Martinović, Vladimir Djukanović, Veroljub Arsić, Socijlističku partiju Srbiju Djordje Milićević, a Jedinstvenu Srbiju Života Sterčević.

Sa Fakulteta političkih nauka su saopštili da je cilj okruglog stola „da se sačini pregled rešenja u ove dve oblasti oko kojih je postignuta saglasnost svih učesnika u dijalogu i koja bi mogla da se primene kao trajna ili prelazna rešenja u periodu do održavanja narednih parlamentarnih i lokalnih izbora“.

Advertisements

Okrugli sto je zatvoren za javnost.

 

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *