NOVI ŠOKANTNI DETALJI IZ ISTRAGE AFERE “JOVANJICA” Čovek iz vrha države nagovarao Koluviju da lažno optuži Andreja?!

Predrag Koluvija, vlasnik plantaže “Jovanjica” kome se sudi pošto je novembra 2019. na njegovom gazdinstvu pronađeno više od četiri tone marihuane, tvrdi da mu je visoki državni funkcioner istog dana kad je uhapšen rekao da za sve treba da optuži Andreja Vučića, rođenog brata predsednika Srbije, otkriva Informer!?!

Koluvija je ovo, kako saznajemo, rekao svojim advokatima prilikom priprema za odbranu, čiji je prvi deo u ponedeljak i utorak izneo pred Specijalnim sudom u Beogradu.

“Okrivi Andreja”

Naši odlično obavešteni izvori tvrde da je Koluvija svojim braniocima ispričao da se tokom hapšenja telefonom čuo sa “moćnim čovekom iz vrha države”.

– Koluvija je rekao da mu je tokom hapšenja jedan od policajaca pružio svoj mobilni telefon i rekao mu da se javi jer neko ima nešto važno da mu kaže. Ispričao je da je sa druge strane žice bio jedan od najuticajnijih ljudi, visoki državni funkcioner. Taj čovek mu je kazao da kaže sve što ima i da “slobodno optuži Andreja Vučića”. Odmah potom je prekinuo vezu. Koluvija je telefon odmah vratio policajcu, koji se odmah užurbano udaljio odatle… Nakon privođenja u policiju, kako je već ispričao u sudu, načelnik operative MUP Dušan Mitić nagovarao ga je da uradi isto i da lažno optuži Andreja – prenosi Infomerov izvor.

Koluvija je u Specijalnom sudu ispričao da su ga nakon hapšenja u novembru prošle godine nagovarali da lažno optuži Andreja Vučica i biznismena Zvonka Veselinovića, na šta, kako je rekao, nije pristao. Prema njegovim rečima, ova “ponuda” stigla je od načelnika operative u MUP Dušana Matića. Koluvija je u Specijalnom sudu rekao i da su ga terali da kaže da je pare od prodaje marihuane nosio direktoru BIA Bratislavu Gašiću za “crne, državne fondove”, što je takođe odbio da uradi.

Tihi državni udar

Komentarišući sve ove navode, bivši obaveštajac Božidar Spasić ocenjuje da Koluvijino svedočenje stvara ozbiljnu sumnju da su se u istragu umešale političke strukture.

Advertisements

– Mora da se sprovede detaljna istraga o tome sa kim su komunicirali policajci, po čijem nalogu su postupali i zašto sve to ranije nije provereno. Očigledno postoje političke strukture koje su pokušale da podmetnu Vučićevom bratu sa ciljem da naškode predsedniku države. Ovo je bio pokušaj tihog državnog udara i zato je potrebna temeljna i profesionalna istraga, posebno među policajcima koji su prisustvovali hapšenju i saslušanju Koluvije, kako bi se utvrdilo ko je ta osoba koja zvala Koluviju i po čijem nalogu je to urađeno – naglašava Spasić.

Izvor: Informer

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *