Novosađanka Teodora Majstorac najmlađi donor u regionu – Novi Sad

Novi Sad – Novosađanka Teodora Majstorac najmlađi je donor u regionu. Sa samo osamnaest godina Teodora je donirala krv i koštanu srž. Do svoje 29. godine, čak 27 puta bila je davalac krvi, dva puta donor trombocita i, takođe, dva puta donirala je koštanu srž. Danas radi u ŠOSO „Milan Petrović“ i njena misija je definitivno da pomaže ljudima oko sebe.

Kako je ispričala za RTV, sa 18 godina se najpre prijavila kao dobrovoljni davalac krvi, a onda se prijavila i da bude davalac koštane srži.

– Pošto procedura podrazumeva anonimnost do pet godina, ne znam kome sam pomogla, znam da je bilo dete u pitanju. Lekari koji su me operisali bili su odlični, tako da je sve prošlo odlično – priča Teodora i dodaje da je na kraju saznala kome je pomogla donacijom, te da je rauje činjenica što je devojčica pri kraju opoeravka.

Advertisements

Ova plemenita devojka sve vreme je imala podršku porodice, iako su na početku bili iznenađeni njenom odlukom. Dodatno je pomoglo što je njena majka zdravstveni radnik pa je imala razumevanja. Teodorin primer može biti motiv mladima da se i oni odvaže na ovaj humani postupak.

Izvor: RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *