Odalović: Sve ono što se dešava u BiH je deo kampanje da se revidira Dejtonski sporazum

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je danas da je sve ono što se dešava u Bosni i Hercegovini deo kampanje da se revidira Dejtonski sporazum i upozorio da vrlo brinu izjave, poput one Bakira Izetbegovića, da Milorada Dodika smesta treba uhapsiti.

„Sa jedne strane to je za unutrašnju upotrebu, a sa druge strane je dodatni pritisak na međunarodne zvaničnike da se revidira Dejtonski sporazum. To revidiranje se usmerava ka smanjenju određenih prava i ovlašćenja koja ima Republika Srpska“, rekao je Odalović za RTS.

On je istakao da Srbija sa pravom reaguje na ono što se dešava jer je garant Dejtonskog sporazuma i, kako kaže, mora da bdi nad njim.

Komentarišući poruke da ponašanje Ustavnog suda vodi ka referendumu, Odalović navodi da je put da se kroz izjašnjavanje naroda dobije podrška za određene stavove.

Prema njegovim rečima, pokušaj centralizovanih vlasti da prisvoje celokupno zemljište je na štetu Srba, jer to znači da nema razvoja Republike Srpske.

Advertisements

On je upozorio da se „grdno varaju“ svi koji misle da neko od Srba mora da ćuti. „Srbi reaguju transparentno, u parlamentu saopštavaju svoju poziciju i na taj način brane Dejton.

Ovo mora da se zaustavi u startu“, kazao je Odalović, dodajući da će Srbija uvek podržati srpski narod koji se bori za svoja prava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *