Pahor u Skupštini: “Ne treba očekivati veliku volju Evropske unije za proširenjem.” Opozicija bojkotovala sednicu

Pahor u Skupštini: “Ne treba očekivati veliku volju Evropske unije za proširenjem.” Opozicija bojkotovala sednicu

Predsednik Slovenije Borut Pahor obratio se poslanicima i poručio da u narednim godinama ne treba očekivati veliku volju za proširenjem Evropske unije. Deo opozicije bojkotovao sednicu.

Kaže i da bi moglo da dođe do usporavanja dinamike pregovora država Zapadnog Balkana sa Evropskom komisijom o članstvu.

Zato je veoma važno da sve države i narodi u regionu bezuslovno sarađuju oko rešavanja svih otvorenih pitanja, kazao je on.

Pahor u Skupštini: "Ne treba očekivati veliku volju Evropske unije za proširenjem." Opozicija bojkotovala sednicu
Screenshot

U obraćanju poslanicima Skupštine Srbije, Pahor je rekao da već neko vreme upozorava da bi moglo da se desi da se ne samo Evropska unija više bavi sama sobom nego proširenjem, već da se i države članice više bave sobom nego Unijom.

KO JE OD OPOZICIJE BIO TU, A KO NIJE…

Sednicu su bojkotovali poslanici Demokratske stranke, Dveri, Narodne stranke, Stranke moderne Srbije, Dosta je bilo, SDS, Nova stranka zbog protesta protiv vlasti u više gradova u Srbiji. Sednici su pored poslanika vladajućih stranka prisustvovali i poslanici Liberalno demokratske partije, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Srpske radikalne strake i Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Advertisements

Poslanici DS saopštili su da su u parlamentu sačekali Pahora, upoznali ga sa situacijom u Srbiji gde već dva meseca traju gradjanski protesti. “Preneli smo jasnu šoruku građana koji na ulicama traže pravdu, demokratiju i poštovanje ljudskih prava”, navode iz DS.

Izvor: Beta, Mondo