Palma krotio kamile po Egiptu i dobio za Jagodinu 5 hektara zemlje pored Egejskog mora

Palma krotio kamile po Egiptu i dobio za Jagodinu 5 hektara zemlje pored Egejskog mora

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma, s delegacijom tog grada, bopravi u poseti Egiptu. Zvanicama priređen svečani doček, a Palma uzjahao kamilu.

Palma krotio kamile po Egiptu i dobio za Jagodinu 5 hektara zemlje pored Egejskog mora
Screenshot

Privredno – politička delegacija grada Jagodina na čelu sa predsednikom Jedinstvene Srbije, narodnim poslanikom i predsednikom Skupštine Grada Jagodina Draganom Markovićem Palmom boravi u radnoj poseti Egiptu i pobratinskom gradu Marsa Alamu.

Za Markovića i članove delegacije, domaćin, guverner oblasti Crvenog mora general Ahmed Abdulah, je priredio doček, kako se navodi, kakav nije priređen za strane političare još od vremena SFRJ i Josipa Broza Tita – od crvenog tepiha na aerodromu, preko brojnih poseta privrednim i kulturnim obeležjima, preko sastanaka sa privrednicima iz Egipta.

Na sastanku kome su prisustvovali članovi delegacije iz Jagodine i privrednici Mars Alama, guverner Crvenog mora Ahmed Abdulah i predsednik Skupštine Grada Jagodina Dragan Marković Palma, Marković je, na predlog Ivice Dačića, zamolio da Egipat povuče priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije, mada je od domaćina dobijen odgovor da nigde u dokumentima ne stoji da je Egipat priznao Kosovo i Metohiju.

General Abdulah i Marković su se dogovorili da Jagodina dobije pet hektara zemlje pored mora tako da je pored Egejskog mora Jagodina izašla i na Crveno more. Jagodina će dati zauzvrat pet hektara Marsa Alamu u industrijskoj zoni za investitora iz Egipta koji će tu otvoriti fabriku i zaposliti radnike.

Screenshot

Marković je takođe predložio razmenu studenta iz Hurgade studira u Jagodini na jednom od jagodinskih fakulteta. “Hoćemo saradnju kakva je između naših država bila u vremena Titove Jugoslavije” rekao je Marković.

Uveče je za delegaciju Jagodine priređena večera u pustinji, gde su se domaćini potrudili da pokažu koliko im je važna poseta delegacije na čelu sa Draganom Markovićem Palmom. Ambijent je bio ukrašen zastavama Srbije i Egipta. Na predlog domaćina, Palma je tom prilikom uzjahao kamilu, uz zvuke srpske himne. Palma i čitava srpska delegacija bili su obučeni u tradicionalnu egipatsku nošnju, prenela je TV Prva.

Izvor: B92

Advertisements