Plenković podržao Čovića

Plenković podržao Čovića

Hrvatski premijer Andrej Plenković pozvao je u danas u Mostaru Hrvate u Bosni i Hercegovini da se masovno odazovu na nedeljne opšte izbore i izrazio očekivanje da će na njima predsednik sestrinske stranke HDZ BiH Dragan Čović ostvariti pobednički rezultat, objavili su zagrebački mediji.

Plenković podržao Čovića
Foto: N1

Predsednik Vlade Hrvatske, koji je i lider vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), kaže da mu je „posebno bitno da kroz ove izbore i hrvatski narod, kao najmalobrojniji, ali jednakopravan i konstitutivan“ u BiH učestvuje što brojnije u izborima.

„Siguran sam da će na taj način najbolje doprineti legitimitetu svih izabranih predstavnika. Zbog toga očekujemo uspeh i jedan veliki odziv birača na izbore“, rekao je Plenković novinarima nakon susreta dve partijske delegacije u sedištu HDZ BiH.

Plenković je, ukazujući koliko je važno osigurati izbor legitimnih političkih predstavnika, podržao lidera HDZ BiH Dagana Čovića.

„Poruka koju sam došao da uputitm Draganu (Čoviću) je poruka političke potpore, prijateljstva i saradnje, te želje da na izborima ostvari sjajan, pobednički rezultat“, citiraju zagrebački mediji poruku hrvatskog premijera uoči opštih izbora u BiH.

Dragan Čović je jedan od kandadata iz korpusa hrvatskih stranaka za člana tročlanog Predsedništva BiH.

Advertisements

Fonet