Počeo “Festival cveća” u Novom Bečeju

U centru Novog Bečeja, u sredu, 17. aprila, počeo je dvodnevni “Festival cveća” koji se u organizuje treći put u dve godine.

Foto: Balkanska

Ovogodišnji festival interesantan je i po tome što pored cvetne pijace sadrži u sebi i preduskršnji bazar gde se mogu naći mnoge interesantne rukotvorine i domaći proizvodi.

I ovoga puta, organizator “Festivala cveća” je Turistička organizacija opštine Novi Bečej. Melita Bito iz ove organizacije rekla je ovom prilikom: “Treći put organizujemo cvetnu pijacu u Novom Bečeju. Od cvećara i rasadnika do etno izlagača, imamo sve. Imamo blizu četrdeset izlagača. Očekivali smo više, ali, Kikinda je stavila cvetnu pijacu na isti datum kao i mi. Zbog toga imamo, možda, malo manje izlagača, ali i ovako smo jako zadovoljni. Sledeću cvetnu pijacu planiramo za oktobar. Mada, i prodavci i Novobečejci traže da napravimo još jednu prolećnu cvetnu pijacu, tako da nije ni to isključeno. Ove godine smo rešili da, prvi put, uskršnji bazar povežemo sa cvetnom pijacom zato što nam se bliži Uskrs”. Ona je iskoristila priliku i da pozove Novobečejce da posete Festival cveća i sutra, u četvrtak, budući da on ovog puta traje dva cela dana.

Jedan od izlagača na “Festivalu cveća” je i Laslo Torteli iz rasadnika “Torteli” iz Temerina. On je rekao da je zadovoljan saradnjom sa organizatorima budući da kao rasadničar biva često pozivan na ovakve manifestacije. On je ukratko i predstavio svoju ponudu: “Naš rasadnik se nalazi u Temerinu na prilično velikoj površini. Mi smo proizvođači isključivo ukrasnog bilja. Radimo ukrasno šiblje, drveće, ukrasno višegodišnje cveće, a u toj porodici nalaze se i ukrasne trave i trske različite vrste, močvarne i vodene biljke”. On je dodao i da Novobečejci vole biljke i cveće što se najbolje vidi i po tome što mnogo ljudi dolazi iz Novog Bečeja dolazi u rasadnik u Temerin kako bi kupili biljke.

Advertisements

Festival cveća nastavlja se i u četvrtak, 18. aprila na potezu od gradskog parka do osnovne škole “Miloje Čiplić”.

Izvor: webinfo.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *