Policija istražila moguće malverzacije ministra Trivana

BEOGRAD – Policija je prikupila podatke o mogućim malverzacijama ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana u vezi sa nameštanjem poslova skladištenja i saniranja otpada firmama čiji su vlasnici bliski sa njim, piše “Blic”, pozivajući se na neimenovane izvore.

Predmet njihovog interesovanja bila je i raspodela novca iz zelenog fonda za 2018, kao i druge sumnjive aktivnosti koje se odnose na eventualno nenamensko trošenje državnog novca, navodi list u izdanju od petka.

Izveštaj su, kako se navodi, nedavno predali Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje treba da odluči da li će podići optužnicu.

Inspektori su “češljali” ne samo papire Ministarstva, već i Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine Beograda, na čijem je čelu Trivan bio do juna 2017.

Razlog za to je sumnja da je posao sanacije i remedijacije kontaminirane lokacije TO Novi Beograd preplaćen, odnosno da je dodeljen najskupljem ponuđaču, firmi “Brem Group”.

Reč je o 416 miliona dinara, koliko je koštao projekat 2016, a novac je izdvojio gradski Sekretarijat na čijem čelu je tada bio Trivan, navodi “Blic”.

Neimenovani izvor lista blizak istrazi tvrdi da ima mnogo elemenata koji ukazuju da je bilo nezakonitih radnji u trošenju novca građana Srbije, pa čak i da je deljen za poslove koji navodno nisu ni urađeni.

Advertisements

“To se posebno odnosi na sanaciju i remedijaciju kontaminirane lokacije TO Novi Beograd, za koji su neki svedoci tvrdili i da nije bilo potrebe da se radi i da je novac bačen”, naveo je izvor.

Izvor: RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *