Kim Džong Un – prohodao sa tri nedelje, progovorio sa osam, napisao 1.500 knjiga za tri godine, za dve godine komponovao šest opera…

Kim Džong Un je “neuobičajeno hrabar i neustrašiv” lider koji je “dar sa neba”, navodi nova biografija severnokorejskog diktatora.

Kim Džong Un je “neuobičajeno hrabar i neustrašiv” lider koji je “dar sa neba”, navodi nova biografija severnokorejskog diktatora.

U bliskom odrazu propagande koja je korišćena da bi se severnokorejski narod naterao na lojalnost njegovom ocu i dedi dok su vladali nacijom, nova knjiga, pod nazivom “Kim Džong-un: Veliki čovek”, piše da je on da je majstor u svemu čega se prihvati.

Kim ima “pronicljivo predznanje i naučne analitičke sposobnosti”, navodi se u knjizi, prenosi časopis “Chosun Ilbo”.

Lider Pjongjanga poseduje “herojski i muški karakter i raspoloženje, i vešt u svim stvarima”, šta god to značilo.

On je opisan i kao sposoban jahač, neustrašivi mornar i “agresivni” tenkista koji “čvrst drži palicu i gura čeličnog konja poput oluje”.

Sa Kimovom “hrabrošću i smelosti ne može da se meri nijedan smrtnik”, piše u knjizi o “daru sa neba” koji je i “savršen i krasan”.

Tvorci severnokorejske propagande i ranije su u hiperbolama govorili o vojničkoj snazi lidera zemlje, rekavši da se pokazao kao ekspertni strelac već kada je imao svega tri godine i da je “uništio 10 meta sa jednom sekundom razmaka”.

Navodno Kim ume i da piše poeziju na kineskom i savladao je ne manje od sedam jezika.

Kimov otac propričao kada je imao samo osam nedelja

Radnička partija, koja je i jedina na vlasti od nastanka Severne Koreje, prethodno je iznosila i slične tvrdnje za Kim Džong Ila, oca sadašnjeg predsednika. Navodno, on je rođen u kolibi na svetoj planini Baekdu, a njegovo rođenje su predskazale jedna lasta, koja se pojavila iako joj nije bilo vreme, dvostruka duga i “svetla zvezda koja je obasjala nebo”. Istoričari pak tvrde da je on zapravo rođen u izbegličkom kamu u Rusiji 1941. godine.

Kim Džong Il je, kako insistiraju državni mediji, mogao da hoda sa svega tri nedelje, pričao sa osam nedelja, napisao 1.500 knjiga za tri godine studija na univerzitetu Kim Il Sung, nazvanom po njegovom ocu, a navodno je za dve godine komponovao šest opera koje su “bolje od ijednog dela u istoriji muzike”. Takođe je navodno bio i vrhunski režiser i “jednim udarcem pogodio 11 rupa u golfu”.

Izdavanje knjige poklapa se sa time što su Kim Džong Unu dodeljene nove titule od strane Centralnog komiteta Radničke partije i Skupštine Vrhovnog naroda. Nove pozicije dodeljene su trećem članu porodice Kim koja vlada zemljom od 1945. godine kako bi podupro svoj položaj nakon što nije uspeo da uveri predsednika SAD Donalda Trampa da smanji sankcije protiv njegovog režima tokom njihovog samita u Hanoju u februaru.

Advertisements

Dodatne titule uključuju “Vrhovnog predstavnika naroda”, što je izazvalo određeni stepen zabrinutosti na jugu, jer implicira da Kim sada sebe vidi kao šefa svih naroda Korejskog poluostrva i da možda želi i silom da ujedini dve Koreje.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *