Policijski sindikalni pokret i Sindikat ujedinjenje policije pristupili Policijskom sindikatu Srbije: Kolege, probudite se – ciljano ste uspavani… mislite o tome!

Policijski sindikalni pokret i Sindikat ujedinjenje policije pristupili Policijskom sindikatu Srbije: Kolege, probudite se – ciljano ste uspavani… mislite o tome!

Reprezentativnom Policijskom sindikatu Srbije kolektivno su pristupila dva policijska sindikata, kao i deo rukovodstva i članstva još jednog policijskog sindikata. Novi članovi PSS su Policijski sindikalni pokret sa predsednikom Igorom Đurđevićem, Sindikat ujedinjenje policije, koji se takođe kolektivno učlanio sa predsednikom Zoranom Petrovićem, a novi članovi PSS su i bivši član glavnog odbora Sindikata Srpske policije Nikola Petrović, koji je sa delom članstva pristupio PSS-u. organizaciji.

– Policijski sindikat Srbije bogatiji je za preko 1.000 novih članova, zaposlenih u MUP Srbije, koji će se kolektivno učlaniti u našu organizaciju. Ovim je odato priznanje PSS-u kao najvećem sindikatu u policiji i našem dosadašnjem principijelnom radu na popravljanju materijalnog i radnog statusa zaposlenih u policiji. Novopridošli članovi su i do sada delili naše vrednosti, pa ćemo od sada zajedno raditi na unapređenju i rada u policiji Srbije, kao i položaja zaposlenih u MUP Srbije – izjavio je Veljko Mijailović, predsednik PSS nakon sastanka sa novim članovima sindikata, prenose Vesti online.

Predsednik Policijsko sindikalnog pokreta Igor Đurđević je u razgovoru za Balkansku izrazio zadovoljstvo zbog pristupanja njegovog pokreta Policijskom sindikatu Srbije, i tom prilikom je istakao da je jedna od najbitnijih stvari za koju će se zajednički boriti je novi Posebni kolektivni ugovor.

Povodom toga se Policijski sindikalni pokret preko svoje Fejsbuk stranice obratio svojim članovima i svim zaposlenim u MUP-u Srbije:

Policijski sindikalni pokret i Sindikat ujedinjenje policije pristupili Policijskom sindikatu Srbije: Kolege, probudite se - ciljano ste uspavani... mislite o tome!
Igor Đurđević

Najbolji – a gotovo i jedini – način na koji radnik (putem sindikalnog organizovanja) može uticati na unapređenje radno-pravno-socijalnog položaja i poboljšanje uslova i opšteg ambijenta rada je zaključenje Posebnog kolektivnog ugovora sa poslodavcem…

Interesuj se i zapitaj – šta se događa sa aktuelnim (već produženim) postojećim PKU koji, uzgred budi rečeno, ističe sedmog marta… da li se radi o stečenom pravu koje bi MUP radnicima, na neki način, mogao “ukinuti” ili (uz pomoć poslušnog sindikata) makar “umanjiti” prava za koje se radnici ranije izboriše…?

Kakva je procedura i šta suštinski “pregovaranje” podrazumeva – šta biva u slučaju da se “dogovor” ne ostvari…?

Kakav je sadržaj predloga nacrta PKU koje reprezentativni sindikati stavljaju… I ima li -nsp- uopšte nekakav predlog…?

Da li će ponovo cela stvar zavisiti isključivo od -PSS- (kao i po običaju)…?! – Pitanja kojima bi se ovih dana trebao baviti svaki pojedinac (radnik) zaposlen u MUP-u…!!!

Kolege, probudite se – ciljano ste uspavani, pospani i mamurni… mislite o tome!

Policijski sindikalni pokret i Sindikat ujedinjenje policije pristupili Policijskom sindikatu Srbije: Kolege, probudite se – ciljano ste uspavani… mislite o tome!

Izvor: Vesti online, Balkanska