Porošenko optužen da je odneo sve ključne servere sa poverljivim informacijama

Manje od dve nedelje od dolaska na vlasti, saradnici novog predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog otkrili su da je njegov prethodnik Petro Porošenko oštetio ključnu kompjutersku opremu u sali za sastanke kad je napustio funkciju.

Novi predsednik Saveta za nacionlnu bezbednost i odbranu Oleksandar Daniljuk izjavio je da je nestala oprema iz prostorije gde predsednik drži hitne sastanke o nacionalnoj bezbednosti.

Daniljuk je na Fejsbuku postavio video snimak u kojem se prikazuje prazna prostorija sa kablovima koji vire iz zidova, a koji su ranije bili povezani za kompjuterske monitore. On smatra da su saradnici bivšeg predsednika uklonili servere za poverljivim informacijama.

Porošenko optužen da je odneo sve ključne servere sa poverljivim informacijama

Portparol Porošenka Svjatoslav Cegolko izjavio je da su svi poverljivi podaci u serverima ukrajinske obaveštajne službe i drugih bezbednosnih agencija a ne u servirama prostorije za hitne sastanke.

Advertisements

Cegolko je rekao da je Porošenko od sopstvenog novca iznajmio opremu koja se nalazila u prostoriji za hitne sastanke i da je to moralo da bude vraćeno.

Njegova izjava je izazvala burne reakcije Ukrajinaca na društvenim mrežama koji su se zapitali kako zemlja može da se bori protiv proruskih pobunjenika na istoku oslanjajući se na iznajmljenu kompjutersku opremu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *